Banaanijäätis, kõige lihtsam

Imelihtne viis jahutava banaanidesserdi valmistamiseks. Sobib nii veganitele, gluteeniallergikutele kui ka neile, kes nt valget suhkrut vältida üritavad. Jäätise valmistamiseks sobivad vaid maitsvad ja küpsed (ent plekkideta!) banaanid.

Kogus
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

küpset banaani

Valmistamine

Koori küpsed banaanid, lõika väiksemateks tükkideks ja pane külmakindlasse karpi. Pane kaas peale ning tõsta karp sügavkülma vähemalt 4 tunniks.

Kui asud jäätist valmistama, siis lase külmunud banaanitükkidelt esmalt 5 minutit pehmeneda. Seejärel aseta kannmikserisse või köögikombaini ning püreesta ühtlaseks jäätiselaadseks massiks.

Serveeri kohe või hoia serveerimiseni jahedas.

Arvesta üks banaan sööja kohta.

LISA KOMMENTAAR

Marim
postitatud 31.10.2012 17:22

Soovitan kindlasti proovida, sest tulemus on üllatavalt hea ja kreemine. Ise proovisin veel ka maasikatega ja kakaopulbriga varianti - maitseb igal juhul suurepärane!

Tiina
postitatud 19.01.2014 21:52

minu köögikombainiga ei õnnestunud kreemjat tulemust saada, banaanipuru jäi kausi külgedele kinni ja terad käisid niisama ringi. Lisasin veidi kookospiima (piima või koort kodus ei olnud), siis sai kombain kreemiks segamisega hakkama. Oleks olnud väga mõnus jäätis, aga veidi mõrkjas maitse oli juures. Mis väga ei seganud, aga ilma oleks ikka parem olnud :)

h-m
postitatud 20.02.2015 12:28

Mina pidin ka mitu korda kannmikseris banaaneallapoole suruma, et lõikur purustada saaks. Aga tulemus sai ilus ja maitsev. Kahtlustan, et mõrkjas maitse, mis meilgi järelmaitseks jäi, on seotud ülivalmis banaanidega. Kuidagi peab ära tajuma, millal see sobiv valmidusaste neil käes on... Plekke polnud, olid heledad aga kergelt mõrkjas maitse jäi ikka.

Liis
postitatud 17.03.2015 18:58

Kui pikaks ajaks võib banaani külma jätta? Ööpäevaks võib?