3 sl õli
0.5 tl (napilt) kollajuurt ehk kurkumit
1 tl terveid vürtsköömneid
1 peenelt hakitud tšilli
500 g külmutatud herneid
1 l kana- või köögiviljapuljongit
Serveerimiseks:1 sl hakitud värsket münti
1 sl hakitud värsket talisibulat
4 sl maitsestamata jogurtit
Kuumuta potis õli, lisa vürtsköömned, kollajuur ja tšilli. Sega läbi, lisa herned. Kalla peale nii palju vett või kanapuljongit, et herned oleksid 1 cm ulatuses kaetud.
Maitsesta soolaga ja keeda tasasel tulel umbes 10 minutit.
Lase jahtuda, siis püreesta kannmikseris või saumikseriga. (Kui supp liiga paks tundub, siis lisa veel vett.)
Sega hakitud münt ja talisibul jogurtiga.
Kuumuta hernesupp uuesti läbi, jaota kaussidesse. Tõsta igale portsjonile jogurtit.
Retsept on Iiri ajakirjast "Food & Wine Magazine" (Spiced pea soup with mint and yoghurt). Pildi tegi ÜLLEKAS.
Vürtsikas hernesupp
Vürtsköömnete, tšilli ja mündiga maitsestatud roheline supp.
Kui kasutad köögiviljapuljongit, siis sobib supp ka vegetaarlastele.