Vürtsikas hernesupp

Vürtsköömnete, tšilli ja mündiga maitsestatud roheline supp.

Kui kasutad köögiviljapuljongit, siis sobib supp ka vegetaarlastele.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3 sl õli

0.5 tl (napilt) kollajuurt ehk kurkumit

1 tl terveid vürtsköömneid

1 peenelt hakitud tšilli

500 g külmutatud herneid

1 l kana- või köögiviljapuljongit

Serveerimiseks:

1 sl hakitud värsket münti

1 sl hakitud värsket talisibulat

4 sl maitsestamata jogurtit

Valmistamine

Kuumuta potis õli, lisa vürtsköömned, kollajuur ja tšilli. Sega läbi, lisa herned. Kalla peale nii palju vett või kanapuljongit, et herned oleksid 1 cm ulatuses kaetud.

Maitsesta soolaga ja keeda tasasel tulel umbes 10 minutit.

Lase jahtuda, siis püreesta kannmikseris või saumikseriga. (Kui supp liiga paks tundub, siis lisa veel vett.)

Sega hakitud münt ja talisibul jogurtiga.

Kuumuta hernesupp uuesti läbi, jaota kaussidesse. Tõsta igale portsjonile jogurtit.

Retsept on Iiri ajakirjast "Food & Wine Magazine" (Spiced pea soup with mint and yoghurt). Pildi tegi ÜLLEKAS.

LISA KOMMENTAAR

Kärt
postitatud 03.10.2011 21:06

Supp on väga maitsev, ei oleks arvanud, et värske herne supp vürtsikalt nii hea on!

Üllekas
postitatud 01.02.2013 10:24

Vürtsikas hernesupp maitses tunduvalt paremini kui päev varem söödud Kamahousi hernesupp. Lihtne ja maitsev. Peale panime jogurti asemel hapukoorega segatud sibulapealseid.