200 g Digestive-küpsiseid
80 g sulatatud võid
Kate:500 g küpseid maasikaid
200 g maitsestamata jogurtit
2 dl 35% rõõska koort
3 sl suhkrut
3 sl sidrunimahla või leedriõiesiirupit
8 lehte želatiini
Kõigepealt tambi küpsised pudrunuiaga katki ja sega sulavõiga. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. (Kui soovid, siis võid põhja umbes 10 minutit 200-kraadises ahjus küpsetada - siis pudiseb kook pärast veidi vähem. Mina seda reeglina ei tee).
Pane želatiinilehed** külma vette ligunema 5-10 minutiks.
Pese maasikad, nõruta hoolega. Eemalda varretupsud, siis püreesta maasikad kannmiksris või saumiksriga.
Sega suures kausis maasikapüree ja jogurt.
Kuumuta sidrunimahl või leedrisiirup väikeses kausis, lisa 2-3 sl kuuma vett. Suru želatiinilehed kuivaks ja sega ükshaaval kuuma vedeliku hulka, kuni need lahustuvad. Nirista želatiinisegu peene joana maasika-jogurtisegu hulka.
Vahusta rõõsk koor suhkruga ning sega õrnalt maasika-jogurtisegu hulka.
Kalla maasika-jogurtisegu küpsisepurupõhjale ning pane kook vähemalt 4 tunniks, aga soovitavalt järgmise päevani külmkappi tarretuma.
Kaunista värskete või šokolaadiste maasikatega.
* Kui soovid kooki nelja tunni pärast serveerida, siis võta 10 želatiinilehte (e. 2,5 sl). Kui eelistad želatiinipulbrit kasutada, siis arvesta, et 4 lehte = 1 sl pulbrit.
Maasika-jogurtitort
Küpsetamata jogurtitort suvemarjadest. Hästi maasikane ja väga mõnus, inspireeritud Nami-Nami populaarsest mangotordist.