Maasika-jogurtitort

Küpsetamata jogurtitort suvemarjadest. Hästi maasikane ja väga mõnus, inspireeritud Nami-Nami populaarsest mangotordist.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

200 g Digestive-küpsiseid

80 g sulatatud võid

Kate:

500 g küpseid maasikaid

200 g maitsestamata jogurtit

2 dl 35% rõõska koort

3 sl suhkrut

3 sl sidrunimahla või leedriõiesiirupit

8 lehte želatiini

Valmistamine

Kõigepealt tambi küpsised pudrunuiaga katki ja sega sulavõiga. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. (Kui soovid, siis võid põhja umbes 10 minutit 200-kraadises ahjus küpsetada - siis pudiseb kook pärast veidi vähem. Mina seda reeglina ei tee).

Pane želatiinilehed** külma vette ligunema 5-10 minutiks.

Pese maasikad, nõruta hoolega. Eemalda varretupsud, siis püreesta maasikad kannmiksris või saumiksriga.

Sega suures kausis maasikapüree ja jogurt.

Kuumuta sidrunimahl või leedrisiirup väikeses kausis, lisa 2-3 sl kuuma vett. Suru želatiinilehed kuivaks ja sega ükshaaval kuuma vedeliku hulka, kuni need lahustuvad. Nirista želatiinisegu peene joana maasika-jogurtisegu hulka.

Vahusta rõõsk koor suhkruga ning sega õrnalt maasika-jogurtisegu hulka.

Kalla maasika-jogurtisegu küpsisepurupõhjale ning pane kook vähemalt 4 tunniks, aga soovitavalt järgmise päevani külmkappi tarretuma.

Kaunista värskete või šokolaadiste maasikatega.

* Kui soovid kooki nelja tunni pärast serveerida, siis võta 10 želatiinilehte (e. 2,5 sl). Kui eelistad želatiinipulbrit kasutada, siis arvesta, et 4 lehte = 1 sl pulbrit.

LISA KOMMENTAAR

dima
postitatud 05.04.2013 20:02

ma ei kommentari