Frititud täidetud suvikõrvitsaõied

Täidetud suvikõrvitsaõite retsepte otsides leidsin kaks pea identset retsepti Jamie Oliveri ja Lucas Hollwegi sulest. Paar tillukest muudatust ja tulemuseks oli Nami-Nami versioon :D

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

12 suvikõrvitsaõit

praadimiseks õli

Täidis:

250 g ricotta juustu

25 g riivitud parmesani

poole sidruni riivitud koor

väike peotäis hakitud siledalehist münti

noaotsatäis riivitud muskaatpähklit

soola ja musta pipart

Tainas:

120 g nisujahu (2 dl)

0.5 tl küpsetuspulbrit

soola

2.5 dl gaseeritud mineraalvett

Serveerimiseks:

meresoolahelbeid ja sektoriteks lõigatud sidrunit

Valmistamine

Sega täidise jaoks ricotta, riivitud Parmesan, poole sidruni koor ja hakitud mündilehed omavahel. Maitsesta korralikult soola, pipra ja vähese muskaatpähkliga. Vormi segust 12 pallikest.

Puhasta suvikõrvitsaõied*, ava ettevaatlikult sõrmede abil ning pista iga õie sisse üks täidisepallike. Keera õied otsast keerdu, et täidis oleks peidetud (soovi korral seo nt murulaugust "nööriga" kinni).

Taina jaoks sega jahu, küpsetuspulber, sool ja gaseeritud vesi omavahel - segu peaks meenutama vedelat pannkoogitainast.

Kuumuta potis umbes 4-5 cm õli (kontrolli õli kuumust - pista sinna kas kooritud kartulitükk või saiakuubik. Kui see õlis kohe kihisema hakkab ja kuldseks küpseb, on õli parajalt kuum).

Kasta täidetud õied üleni tainasse, siis pane paari-kolmekaupa õli sisse küpsema. Prae umbes 2 minutit, siis keera õrnalt ringi ja prae ka teiselt poolt kuldpruuniks.

Tõsta mitmekordsele köögipaberile nõrguma, kuniks praed ülejäänud kõrvitsaõisi.

Serveeri kuumalt, peale puista meresoolahelbeid ja pigista peale sidrunimahla.

Nipid ja soovitused:

  • Kui vähegi võimalik, siis väldi õite pesemist. Vajadusel loputa õrnalt jaheda veega ning lase korralikult köögipaberil või -rätikul taheneda.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR