12 suvikõrvitsaõit
praadimiseks õli
Täidis:250 g ricotta juustu
25 g riivitud parmesani
poole sidruni riivitud koor
väike peotäis hakitud siledalehist münti
noaotsatäis riivitud muskaatpähklit
soola ja musta pipart
Tainas:120 g nisujahu (2 dl)
0.5 tl küpsetuspulbrit
2.5 dl gaseeritud mineraalvett
Serveerimiseks:meresoolahelbeid ja sektoriteks lõigatud sidrunit
Sega täidise jaoks ricotta, riivitud Parmesan, poole sidruni koor ja hakitud mündilehed omavahel. Maitsesta korralikult soola, pipra ja vähese muskaatpähkliga. Vormi segust 12 pallikest.
Puhasta suvikõrvitsaõied*, ava ettevaatlikult sõrmede abil ning pista iga õie sisse üks täidisepallike. Keera õied otsast keerdu, et täidis oleks peidetud (soovi korral seo nt murulaugust "nööriga" kinni).
Taina jaoks sega jahu, küpsetuspulber, sool ja gaseeritud vesi omavahel - segu peaks meenutama vedelat pannkoogitainast.
Kuumuta potis umbes 4-5 cm õli (kontrolli õli kuumust - pista sinna kas kooritud kartulitükk või saiakuubik. Kui see õlis kohe kihisema hakkab ja kuldseks küpseb, on õli parajalt kuum).
Kasta täidetud õied üleni tainasse, siis pane paari-kolmekaupa õli sisse küpsema. Prae umbes 2 minutit, siis keera õrnalt ringi ja prae ka teiselt poolt kuldpruuniks.
Tõsta mitmekordsele köögipaberile nõrguma, kuniks praed ülejäänud kõrvitsaõisi.
Serveeri kuumalt, peale puista meresoolahelbeid ja pigista peale sidrunimahla.
Frititud täidetud suvikõrvitsaõied
Täidetud suvikõrvitsaõite retsepte otsides leidsin kaks pea identset retsepti Jamie Oliveri ja Lucas Hollwegi sulest. Paar tillukest muudatust ja tulemuseks oli Nami-Nami versioon :D