Leivakali

Juhised leivakalja valmistamiseks kodus.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

15 l vett

250 g rukkijahu

0.5 kg rukkilinnaseid

0.5 kg tahket rukkileiba

400 g suhkrut

5 g pärmi

rosinaid

Valmistamine

Keeda rukkijahu, rukkilinnased ja kuivatatud rukkileiva segu veega korralikult läbi ja jäta jahtuma. Pärast jahtumist kurna.

Kurnatud vedelikule lisa suhkur ja vedelikus lahustatud pärm ja sega, kuni suhkur on sulanud. Jäta ööpäevaks seisma.

Seejärel vala kali pudelitesse. Igasse pudelisse lisa 5-6 rosinat ja sulge pudelid õhukindlalt.

Hoia jahedas.

Retsept ilmus Kadri Aguraiuja artiklis "Võta elu kaljaga pooleks" (Hooaeg, suvi 2011)

LISA KOMMENTAAR