Tomati, mozzarella ja basiilikuga quesadilla

Quesadilla ehk juustutäidisega kuumad tortiljad on siin saanud Itaalia-pärase täidise ja lisandi.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

8 nisutortiljat (∅ 20 cm)

300 g mozzarella juustu

2 viilutatud tomatit

soola ja musta pipart

värskeid basiilikulehti

4 sl röstitud piinia- või seedermänniseemneid

4 sl külmpressitud oliiviõli

Valmistamine

Kuumuta grillahi. Sega kausis katkirebitud basiilik, piiniaseemned, oliiviõli ja näpuotsatäis soola. Lõika mozzarella viiludeks või rebi väiksemateks tükkideks. 

Aseta neli tortiljat lõikelauale, jaota peale mozzarella ja tomativiilud, jättes umbes 2-3 cm servadest katmata. Puista maitseks peale umbes 0,5 tl soola ja pipart, laota peale ülejäänud tortiljad.

Küpseta tortiljad kuumas grillahjus mõlemalt poolt kuldseks ja krõbedaks - umbes 2+2 minutit. 

Lõika kohe sektoriteks ja serveeri basiilikusalatiga.

Retsept on mugandatud USA ajakirjast Real Simple

LISA KOMMENTAAR