Valge kala valmistamiseks sobiv jaapanipärane retsept. Mina kasutasin jahutatud tursafileed.
700 g valget kalafileed -
nt turska või riff-ahvenat
2 sl valget miso-pastat (nt shiro riisimisot)
2 tl suhkrut
2 tl sidrunimahla
2 tl külmpressitud oliiviõli
Sega misoglasuuri ained omavahel.
Lõika kalafilee sobiva suurusega tükkideks, aseta kergelt õlitatud ahjupannile. Määri peale misoglasuur, võimaluse korral lase veidi maitsestuda.
Küpseta kuumas grillahjus või grillelemendi all umbes 7-10 minutit, kuni kala on pealt kergelt krõbe ja seest parasjagu küps.
Serveeri kohe, peale puista seesamiseemneid. Lisandiks sobib mõni keedetud roheline köögivili - spinat, spoargel, paksoi vm. Retseptiidee on Bill Grangerilt.
Misoglasuuriga kala
Valge kala valmistamiseks sobiv jaapanipärane retsept. Mina kasutasin jahutatud tursafileed.