Misoglasuuriga kala

Valge kala valmistamiseks sobiv jaapanipärane retsept. Mina kasutasin jahutatud tursafileed.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

700 g valget kalafileed -

nt turska või riff-ahvenat

Misoglasuur:

2 sl valget miso-pastat (nt shiro riisimisot)

2 tl suhkrut

2 tl sidrunimahla

2 tl külmpressitud oliiviõli

Valmistamine

Sega misoglasuuri ained omavahel.

Lõika kalafilee sobiva suurusega tükkideks, aseta kergelt õlitatud ahjupannile. Määri peale misoglasuur, võimaluse korral lase veidi maitsestuda.

Küpseta kuumas grillahjus või grillelemendi all umbes 7-10 minutit, kuni kala on pealt kergelt krõbe ja seest parasjagu küps.

Serveeri kohe, peale puista seesamiseemneid. Lisandiks sobib mõni keedetud roheline köögivili - spinat, spoargel, paksoi vm.

Retseptiidee on Bill Grangerilt.

LISA KOMMENTAAR