Lihtne kalavorm

Valmistamiseks läheb vaja valget kalafileed (nt koha) ning Heinz'i tomato frito konservi (tetrapakend). Retsept on Stockholmi Djurgårdenis asuvat Ulla Lindblah' söögikohast.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

800 g valget kalafileed - nt

koha või pangat või turska või tilaapiat või haugi või saidat

soola, pipart ja võid vormi määrimiseks

0.5-1 tl vürtsköömneid

1 tl soola

karbitäis kirsstomateid

1 (roheline) suvikõrvits

1 pakk tomatikastet (nt Heinz tomato frito)

1 sidrun

Serveerimiseks:

rukolat e. põld-võõrkapsast

Valmistamine

Määri vorm võiga, "maitsesta" soola-pipraga. Tõsta kalafileed vormi, maitsesta soola ja vürtsköömnetega.

Lõika kirsstomatid pooleks ja suvikõrvits viiludeks. Laota kalafileedele, siis kalla peale tomatihoidis. Pigista peale sidrunimahl.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.

Serveeri rukolaga.

Retsept on mugandatud Rootsi ajakirjast Elle Mat och Vin (jan-mars 2009, Fiskgryta a la Ulla Windblah)

LISA KOMMENTAAR