175 g toasooja võid
175 g suhkrut
3 muna (munamassi 140 g)
1 tl vanillisuhkrut
175 g pestud ja nõrutatud seemneteta rosinaid ja korinte
240 g nisujahu
0.5 tl küpsetuspulbrit
Vahusta toasoe või suhkruga kohevaks (võid kasutada puulusikat või miksrit). Lisa ükshaaval ja edasi vahustades munad. Lisa sool, vanillisuhkur ja pestud-nõrutatud rosinad ja korindid. Sega küpsetuspulber jahu hulka, siis lisa jahu ülejäänud tainale ja sega kiiresti ühtlaseks.
Tõsta võitatud ja jahuga ülepuistatud keeksivormi (10x20x5 cm). Silu märja noaga pealt ühtlaseks, siis tee pikkupidi kerge sisselõige keeksi sisse. (See peaks aitama keeksile omasel praol tekkida.)
Küpseta 160-kraadise ahju keskosas umbes 80-90 minutit, kuni keeksi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb.
Tee ahjuuks lahti ja lase keeksil ahjus jahtuda.
GOST-i retsept. Pildid tegi Pille.
Mis on korint? :)
Miks on valmis keeksi pilt võetud välismaaa saidilt, kas ei tulnud normaalne välja, siiski ?
Ellys, Pille oskab väga kenasid fotosid teha! Kui see sama foto on mõnel väilsmaa saidil, siis tõenäoliselt on see sinna Pille loata sattunud, mitte vastupidi! Anna teada, millisest saidist jutt ja uurime järgi!
Rosinaid on palju, siis ei pea neid mööda keeksi noaotsaga taga ajama!
Pealinnakeeks
Klassikaline Pealinna keeks (кекс "Столичный").