Sega puhastatud tikrid suhkruga ja pane vormi.
Haki või, sega suhkru, küpsetuspulbri ja jahuga. Lisa vähehaaval juurde piim.
Laota tainas marjadele, puista peale mandlilaastud.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit.
Retsept on Rootsi ajakirjast Allt om Mat (Krusbärskaka)
Tehtud, peaaegu. Minu muudatused - tikreid oli vähem peaa poole võrra, katsid 28cm vormi põhja. Lisasin 1 muna, sest kuidagi liiga paks oli see tainas :S .
Kas serveerides oleks pidanud tikrid põhja jääma? :) Keerasin koogi teist pidi ja kaunistasin suhkruga(see suurte tükkidega).
Kooki on hirmus lihtne teha - sobib lastel tegemiseks.
Kiilike, rootsikeelses algretseptis pole midagi mainitud selle kohta, et kook tuleks ümber keerata (aga no pole ka mainitud, et tuleks lahtikäivasse vormi teha). Nii et valik on Sinu - kas tikrid peal või mandlilaastud peal ;)
Tikrikook
Vormikook jääb eriti kena, kui see valmistada punastest karusmarjadest. Serveeri soojalt.