250 g lehttainast
4-6 sl tapenade oliivipastat
3 sl riivitud tugevamaitselist Cheddari juustu või muud juustu
2 sl hakitud värsket basiilikut
Kata kaks ahjuplaati küpsetuspaberiga.
Rulli lehttainas 20x25 cm ristkülikuks.
Sega 2/3 oliivipastast riivitud juustu ja hakitud basiilikuga. Määri lehttainaplaadile. Keera lehttainas pikemast servast alates mõlemalt poolt keskele kokku. Suru lamedaks, määri peale ülejäänud tapenade-pasta. Nüüd suru uuesti pooleks keskele kokku.
Lõika õhukesteks viiludeks ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 220-kraadises ahjus 10 minutit. Siis keera küpsised ümber ning küpseta veel 4-5 minutit, kuni oliivikanapeed on kuldsed.
Lase veidi jahtuda enne serveerimist.
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast Tesco Vegetarian Magazine (winter 1998)
Tegin neid antipastiks veini kõrvale - sobisid imeliselt vähemhappelisema tšiillasega. :) Valmistamine on imelihtne ja välimus väga meeldejääv. Mõneti pidin retsepti siiski kohendama: oliivipasta asemel kasutasin püreeritud oliive ning küpsiseid ahjus ümber ei keeranud, sest oliivipudi kerkis väga lahedalt kummi ning tainas tundus olevat veidi liiga pehme selleks, et ümberpööramine kadudeta läheks. Piisas 20 minutist ühel küljel. Ma soovitaks neid teha samaks päevaks, sest õrnalt soojana on nad eriliselt nüansirohke mekiga. Järgmiseks päevaks tehtuna, küll õhukindlas pakendis pärast jahutamist, kaob paraku nende krõbedus. Kuid maitse on ka pehmemal imehea!
Oliivikanapeed
Väikesed soolased lehttainaküpsised maitsevad kõige paremini küpsetamise päeval. Paku suupistetena või nt supi kõrvale.