Magushapu kanasupp sidrunheinaga dtom jiw gai

Tai köögist pärit magushapu supp. Suppi võib valmistada nii kana rinna- kui ka kintsufileest.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 l kanapuljongit

soola

palmisuhkrut

4 viilu kalganijuurt

2 sidrunheina (eemalda pealmine kõva kiht)

3 punast pesa- ehk šalottsibulat (koori)

2 katkirebitud kahvrilaimilehte

200 g nahata kanafileed või nahata-luudeta kanakintsu

3 sl laimimahla

3 sl Tai kalakastet

3 bird's eye tšillit (tambi pehmeks)

3 sl peenelt viilutatud sidrunheina

2 sl õhukeselt viilutatud punast pesa- ehk šalottsibulat

5 hästi peenelt ribastatud kahvrilaimilehte

1 sl värskeid koriandrilehti

Valmistamine

Kuumuta kanapuljong keemiseni, maitsesta soola-suhkruga. Lisa kalganiviilud, terve sidrunhein, kooritud šalottsibulad ning katkirebitud laimilehed. Lase paar minutit podiseda.
Lisa kanaliha ja keeda umbes 5 minutit, kuni liha on küps. Võta leemest välja, lase jahtuda ja siis ribasta.
Kurna leem (maitsetaimed viska minema), pane uuesti potti ja kuumuta keemiseni.
Sega serveerimiskausis laimimahl, kalakaste ja tšillid. Lisa kanaliha ja kalla peale kuum leem.
Sega juurde viilutatud sidrunhein, õhukeselt viilutatud šalottsibul ja peenelt ribastatud laimilehed.
Maitse - supp peaks olema ühtaegu terav, hapu ja soolane.
Puista peale koriandrilehed ja serveeri.

Retsept on David Thompsoni raamatust THAI FOOD (Hot and sour soup of shredded chicken and lemongrass)
LISA KOMMENTAAR