400-500 g kana rinnafileed või kanatiibu või kintsufileed
1 sl heledat sojakastet
1 sl Shaoxingi riisiveini või kuiva šerrit
2 tl seesamiõli
Serveerimiseks:keedetud riisi või munanuudleid
Lisaks:4 sl maisitärklist
Frittimiseks:maapähkliõli või muud mahedamaitselist toiduõli
Meekaste:3 sl magusat tšillikastet
2 sl ketšupit
2 sl mett
2 sl sojakastet
1 sl austrikastet
0.5 dl vett
Peale:röstitud seesamiseemneid
Lõika kanafileed umbes 2 cm tükkideks. Sega kausis sojakaste, riisivein/šerri ja seesamiõli. Lisa kanatükid ja lase vähemalt tund aega maitsestuda.
Puista tärklis kanatükkidele ja sega kergelt läbi, nii et kanatükid oleksid tärklisega kaetud.
Kuumuta väiksemas potis paar cm õli, friti kanatükid jaokaupa ümberringi kuldseks. (Kontrolli, et kanatükid on läbinisti küpsed, vajadusel tõsta või alanda õli temperatuuri).
Sega kastmeained vokkpannil või potis, kuumuta keemiseni ja lase veidi pakseneda.
Pane kanatükid kastmesse ja kuumuta läbi. Puista peale seesamiseemneid. Serveeri riisiga.
Ma olen päris suur hiina-söökide fänn, kuid hiinakates käin ma suhteliselt harva, sest kõik toidud on seal nii rasvased ja tunduvad just mitte kõige tervislikumad. Aga õnneks saab kodus ka hiinakaid teha, on paremad ja tervislikumad. Mulle endale maitses see kana järgmine päev rohkem, sest siis ta oli vähe magusam.
Midagi jäi kastmes väga häirima ehk teinekord enam ei tee.
see sai väga hea, retsepti sai mugandet vastavalt kodusolevatele aintele.
Väga hea tuli, ehk ka pisut tervislikum kui osta päris hiinakat. Läheb kindlasti kordamisele.
Tõesti väga hea! Meeldis mulle rohkem kui siinne hittroog magushapu kana.
Väga hea ja üllatavalt lihtne teha! Minu soovitus on kana võimalikult kuldseks friteerida, jääb mõnusalt krõbe ümbert. Riisiveini ma ei saanud ega kuiva šerrit, tegin ilma selleta.
Küll oli hea, üllatavalt lihtne teha ja hiinaka neelud on nüüd mõneks ajaks jälle kustutatud.
Esimene katsetus frittimise ja Hiina köögiga. Tulemus oli suurepärane! Maitsev, lihtne teha, lihtsalt suurepärane.
Väga maitsev toit, ka mulle meeldis magushapust kanast rohkem.
Mulle väga meeldis, aga kuna ma suur magusa hiinaka sõber ei ole, siis panin ainult 1tl mett ja isegi nii tuli väga magus, hea et rohkem ei pannud. Järgmine kord jätan mee üldse välja ja panen rohkem soja :)
Elina, kui Sa mee üldse välja jätad, siis pole see ju enam sesame honey chicken :)
Avaldab muljet nii gurmaanidele kui ka hakklihakastmest peamiselt lugupidavatele inimestele! Suurepärane :)
Päris maitsev, parajalt terav-magus, teeme kindlasti veel!
Väga maitsev, täpselt parajalt magus-vürtsikas! Kintsulihaga on kindlasti oluliselt parem kui fileega nagu selliste asjade puhul ikka :) Soojalt soovitan lisaks riisile/munanuudlitele serveerida juurde värskeid keedetud/aurutatud herneid. Kõige suurema portsu sõi üllatuslikult meie 2-aastane neiu :)
Meie perele maitses väga - tarbime aegajalt ka Hiina kiirtoitu, sellest oli ise tehtud seesami-meekana kordades parem ja valmis suhteliselt kiiresti. Järgmisel korral proovime lisada suhkruherne kaunu. Kindlasti läheb kordamisele.
Seesami-meekana retsept on viimasel ajal kõige rohkem kasutust leidnud. Täielik laste lemmik ja endale ka väga-väga maitseb .
Mis toiduained te kodusemate vastu vahetasite? Austrikaste, seesamiõli, riisivein? Kui oluline osa neil toidus on?
Mailis, et vähegi autentset ja hiinapärast maitset roale anda, võiks need kõik ikka olemas olla. Seesamiõli ja austrikastet kulub erinevate hiina retseptide juures palju (Nami-Namistki saad palju ideid). Riisiveini asemel võid osta kuiva šerrit, seda saab ka euroopalike retseptide juures kasutada.
Nii maitsev, et olen juba mitu korda seda retsepti kasutanud. Mulle meeldib kastmesem kana, seega teen meekastet tavaliselt topeltkoguse.
Tere Olen sama retsepti kasutanud korduvalt - fantast! Nn. kiirhiina meekana maitse ei ole see :P Hea on. Hetkel kana marineerub 1h pärast hakkab maisitärklis lendlema.
sojat võiks panna 0.5spl ja mett 3spl, kui tahad sellist kleepuvamat ja karamellist siis vett ka suts vähem!
Hästi hea! Panin punast veini ning praadisin rapsi- ja seesamiõlis. Austrikaste asemel kalakastet. Tulemus sai väga maitsev.
Väga hea
Selle järgi tuleb imeline.
MEGA hea kana tulid!
Seesami-meekana
Ameerika-Hiina köögist pärit roog. Fotol on kasutatud tükeldatud kanafileed, aga sobivad ka kanakintsud ja isegi kanatiivad.