Seesami-meekana

Ameerika-Hiina köögist pärit roog. Fotol on kasutatud tükeldatud kanafileed, aga sobivad ka kanakintsud ja isegi kanatiivad.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400-500 g kana rinnafileed või kanatiibu või kintsufileed

1 sl heledat sojakastet

1 sl Shaoxingi riisiveini või kuiva šerrit

2 tl seesamiõli

Serveerimiseks:

keedetud riisi või munanuudleid

Lisaks:

4 sl maisitärklist

Frittimiseks:

maapähkliõli või muud mahedamaitselist toiduõli

Meekaste:

3 sl magusat tšillikastet

2 sl ketšupit

2 sl mett

2 sl sojakastet

1 sl austrikastet

0.5 dl vett

Peale:

röstitud seesamiseemneid

Valmistamine

Lõika kanafileed umbes 2 cm tükkideks. Sega kausis sojakaste, riisivein/šerri ja seesamiõli. Lisa kanatükid ja lase vähemalt tund aega maitsestuda.

Puista tärklis kanatükkidele ja sega kergelt läbi, nii et kanatükid oleksid tärklisega kaetud.

Kuumuta väiksemas potis paar cm õli, friti kanatükid jaokaupa ümberringi kuldseks. (Kontrolli, et kanatükid on läbinisti küpsed, vajadusel tõsta või alanda õli temperatuuri).

Sega kastmeained vokkpannil või potis, kuumuta keemiseni ja lase veidi pakseneda.

Pane kanatükid kastmesse ja kuumuta läbi. Puista peale seesamiseemneid. Serveeri riisiga.

LISA KOMMENTAAR

Leoola
postitatud 23.01.2012 21:32

Ma olen päris suur hiina-söökide fänn, kuid hiinakates käin ma suhteliselt harva, sest kõik toidud on seal nii rasvased ja tunduvad just mitte kõige tervislikumad. Aga õnneks saab kodus ka hiinakaid teha, on paremad ja tervislikumad. Mulle endale maitses see kana järgmine päev rohkem, sest siis ta oli vähe magusam.

Karnivoor
postitatud 17.01.2012 21:12

Midagi jäi kastmes väga häirima ehk teinekord enam ei tee.

Vernanda
postitatud 18.03.2011 13:04

see sai väga hea, retsepti sai mugandet vastavalt kodusolevatele aintele.

Triin
postitatud 18.03.2011 19:33

Väga hea tuli, ehk ka pisut tervislikum kui osta päris hiinakat. Läheb kindlasti kordamisele.

Üllekas
postitatud 21.04.2011 08:04

Tõesti väga hea! Meeldis mulle rohkem kui siinne hittroog magushapu kana.

Merlinm
postitatud 20.11.2011 23:51

Väga hea ja üllatavalt lihtne teha! Minu soovitus on kana võimalikult kuldseks friteerida, jääb mõnusalt krõbe ümbert. Riisiveini ma ei saanud ega kuiva šerrit, tegin ilma selleta.

Kätrin
postitatud 10.12.2011 16:47

Küll oli hea, üllatavalt lihtne teha ja hiinaka neelud on nüüd mõneks ajaks jälle kustutatud.

Tiina
postitatud 17.12.2011 16:38

Esimene katsetus frittimise ja Hiina köögiga. Tulemus oli suurepärane! Maitsev, lihtne teha, lihtsalt suurepärane.

h_s
postitatud 11.01.2012 22:38

Väga maitsev toit, ka mulle meeldis magushapust kanast rohkem.

Elina
postitatud 17.03.2012 15:40

Mulle väga meeldis, aga kuna ma suur magusa hiinaka sõber ei ole, siis panin ainult 1tl mett ja isegi nii tuli väga magus, hea et rohkem ei pannud. Järgmine kord jätan mee üldse välja ja panen rohkem soja :)

Pille @ Nami-Nami
postitatud 18.03.2012 09:09

Elina, kui Sa mee üldse välja jätad, siis pole see ju enam sesame honey chicken :)

Merlin
postitatud 05.04.2013 23:44

Avaldab muljet nii gurmaanidele kui ka hakklihakastmest peamiselt lugupidavatele inimestele! Suurepärane :)

Marit
postitatud 05.11.2013 19:27

Päris maitsev, parajalt terav-magus, teeme kindlasti veel!

Thredahlia
postitatud 08.11.2013 10:07

Väga maitsev, täpselt parajalt magus-vürtsikas! Kintsulihaga on kindlasti oluliselt parem kui fileega nagu selliste asjade puhul ikka :) Soojalt soovitan lisaks riisile/munanuudlitele serveerida juurde värskeid keedetud/aurutatud herneid. Kõige suurema portsu sõi üllatuslikult meie 2-aastane neiu :)

Kiisumiisu
postitatud 08.11.2013 19:43

Meie perele maitses väga - tarbime aegajalt ka Hiina kiirtoitu, sellest oli ise tehtud seesami-meekana kordades parem ja valmis suhteliselt kiiresti. Järgmisel korral proovime lisada suhkruherne kaunu. Kindlasti läheb kordamisele.

Anni Ka @ FB
postitatud 25.03.2014 13:24

Seesami-meekana retsept on viimasel ajal kõige rohkem kasutust leidnud. Täielik laste lemmik ja endale ka väga-väga maitseb .

Mailis
postitatud 11.05.2014 18:43

Mis toiduained te kodusemate vastu vahetasite? Austrikaste, seesamiõli, riisivein? Kui oluline osa neil toidus on?

Pille
postitatud 11.05.2014 22:02

Mailis, et vähegi autentset ja hiinapärast maitset roale anda, võiks need kõik ikka olemas olla. Seesamiõli ja austrikastet kulub erinevate hiina retseptide juures palju (Nami-Namistki saad palju ideid). Riisiveini asemel võid osta kuiva šerrit, seda saab ka euroopalike retseptide juures kasutada.

Certu
postitatud 22.10.2014 16:59

Nii maitsev, et olen juba mitu korda seda retsepti kasutanud. Mulle meeldib kastmesem kana, seega teen meekastet tavaliselt topeltkoguse.

Jaan
postitatud 22.11.2014 13:16

Tere Olen sama retsepti kasutanud korduvalt - fantast! Nn. kiirhiina meekana maitse ei ole see :P Hea on. Hetkel kana marineerub 1h pärast hakkab maisitärklis lendlema.

janx
postitatud 26.12.2014 16:40

sojat võiks panna 0.5spl ja mett 3spl, kui tahad sellist kleepuvamat ja karamellist siis vett ka suts vähem!

Reti
postitatud 02.05.2015 14:35

Hästi hea! Panin punast veini ning praadisin rapsi- ja seesamiõlis. Austrikaste asemel kalakastet. Tulemus sai väga maitsev.

Rasmus
postitatud 28.12.2020 16:12

Väga hea

Linda M.
postitatud 15.01.2024 12:56

Selle järgi tuleb imeline.

Marii
postitatud 02.03.2024 22:32

MEGA hea kana tulid!