Taleggio risoto

Kreemjas risoto itaallaste Taleggio juustuga. Väga mõnus risoto oli!

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 väike sibul

2 tl oliiviõli

2 dl Arborio või Carnaroli risotoriisi

0.75 dl kuiva valget veini

8 dl kuuma kana- või köögiviljapuljongit

100 g Taleggio juustu

1-2 tl vedelat mett

0.5 sidrunit

1-2 tl Chipotle tšillikastet

Valmistamine

Kuumuta puljong ühes potis keemiseni, hoia kuumas.

Kuumuta õli teises suures potis. Lisa hakitud sibul ja prae õlis klaasjaks (ära pruunista!) Lisa riis, tõsta kuumust. Sega paar minutit, kuni kõik riisiterad on õlised ja kergelt värvi saanud.

Lisa vein ja kuumuta paar minutit.

Lisa vähehaaval puljong, iga lisamise järel riisi segades. (See peaks võtma umbes 20 minutit). Kui Sulle tundub, et peale kogu puljongi lisamist on risoto ikka veel kuiva- ja toorevõitu, siis lisa kuuma vett.

Sega juurde tükeldatud Taleggio juust, maitsesta mee, sidrunimahla ja vähese tšillikastmega.

Nipid ja soovitused:

  • Kui Sul ei ole Chipotle tšillikastet, kasuta tšillipulbrit või Cayenne'i pipart, aga veidi suitsune chipotle-maitse sobib siia hästi.

Loe veel:

Retsept on mugandatud rootslanna Anne toidublogist (Anne's Food).

LISA KOMMENTAAR