1 väike sibul
2 tl oliiviõli
2 dl Arborio või Carnaroli risotoriisi
0.75 dl kuiva valget veini
8 dl kuuma kana- või köögiviljapuljongit
100 g Taleggio juustu
1-2 tl vedelat mett
0.5 sidrunit
1-2 tl Chipotle tšillikastet
Kuumuta puljong ühes potis keemiseni, hoia kuumas.
Kuumuta õli teises suures potis. Lisa hakitud sibul ja prae õlis klaasjaks (ära pruunista!) Lisa riis, tõsta kuumust. Sega paar minutit, kuni kõik riisiterad on õlised ja kergelt värvi saanud.
Lisa vein ja kuumuta paar minutit.
Lisa vähehaaval puljong, iga lisamise järel riisi segades. (See peaks võtma umbes 20 minutit). Kui Sulle tundub, et peale kogu puljongi lisamist on risoto ikka veel kuiva- ja toorevõitu, siis lisa kuuma vett.
Sega juurde tükeldatud Taleggio juust, maitsesta mee, sidrunimahla ja vähese tšillikastmega.
Nipid ja soovitused:
Retsept on mugandatud rootslanna Anne toidublogist (Anne's Food).
Taleggio risoto
Kreemjas risoto itaallaste Taleggio juustuga. Väga mõnus risoto oli!