Rosmariini-oliivileib

Oliivide ja ürtidega nisuleib maitseb hästi supi või kalahautise kõrvale.

Kogus
1 suur või 2 väikest pätsi
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

3 dl maitsestamata jogurtit

3 dl vett

2 sl oliiviõli

25 g värsket pärmi

2 tl soola

4 dl durum- nisujahu

8 dl nisujahu

1.5 dl hakitud rohelisi oliive

3 sl hakitud värsket rosmariini

Valmistamine

Sega potis jogurt, vesi ja oliiviõli ning kuumuta käesoojaks (37 C). Murenda pärm tainakaussi, kalla juurde soe vedelik. Sega, kuni pärm on lahustunud.
Lisa sool ja jahu. Sõtku tainast, kuni see on ühtlane ja elastne (tainakonksudega umbes 8 minutit).
Kata tainakauss puhta rätikuga ning lase soojas tuulevaikses kohas tund aega kerkida.
Kummuta tainas jahusele lauale ning sõtku juurde hakitud oliivid ja rosmariin.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, puista peale veidi jahu. Vormi tainast üks suurem või 2 väiksemat pätsi ning tõsta need ahjuplaadile.
Puista leivapätsi(de)le veidi jahu ja lase veel 30 minutit kerkida.
Küpseta 200-kraadise ahju allosas umbes 25 minutit.
Võta valmis saiapätsid ahjust välja ja lase jahtuda (ära kata rätikuga!).

Retsept on Rootsi ajakirjast Lantliv Mat & Vin (1/2011, Rosmarin- & olivbröd). Pildid tegi AIRE1.

LISA KOMMENTAAR

Aire1
postitatud 01.03.2014 12:18

Soojalt võiga väga hea. See sai meeldib neile kes fännavad rosmariini ja oliive.