6 dl kookospiima
2 sl punast Tai karripastat
2 sl Tai kalakastet
1 sl suhkrut
250 g kooritud tooreid hiidkrevette
400 g puhastatud rannakarpe
175 g peenelt hakitud värsket ananassi
Serveerimiseks:2 seemneist puhastatud punast tšillikauna (haki peeneks)
hakitud värsket koriandrit
Kuumuta 3 dl kookospiima suures potis keemiseni, siis keeda tasasel tulel umbes 5 minutit.
Sega juurde punane karripasta ja kuumuta tasasel tulel veel 5 minutit.
Lisa kalakaste ja suhkur ning keeda paar minutit. Sega juurde ülejäänud kookospiim ja kuumuta uuesti keemiseni.
Lisa krevetid, puhastatud rannakarbid, ananassitükid ja kahvrilaimilehed.
Kuumuta keemiseni, vähenda kuumust ja keeda tasasel tulel 3-5 minutit, kuni rannakarbid on avanenud. (Eemalda rannakarbid, mis ei ole lahti läinud, ja viska minema.)
Tõsta karri suurde serveerimisnõusse, puista peale hakitud tšilli ja koriander.
Retsept on mugandatud raamatust "450 retsepti kogu maailmast" (Varrak), pilti tegi ZOOZI.
kuna pühapäevaks ei olnud poes merekarpe ega värsket ananassi, siis valmis minu karri tavaliste krevettide ja konserveeritud ananassiga. Maitses siiski hästi.
Rannakarpe kahjuks kuskilt võtta ei olnud ja hiidkrevettide asemel läksid käiku tavalised. Tõesti väga-väga maitsev sai.
Teise poole sünnipäeva puhul võtsin ette ananassikarri kuningkrevettidega, mugandades seda retsepti veidi. Tuli suurepärane!
Ananassikarri krevettide ja rannakarpidega
Kahte sorti mereande sisaldav Tai-pärane karriroog.