Ananassikarri krevettide ja rannakarpidega

Kahte sorti mereande sisaldav Tai-pärane karriroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6 dl kookospiima

2 sl punast Tai karripastat

2 sl Tai kalakastet

1 sl suhkrut

250 g kooritud tooreid hiidkrevette

400 g puhastatud rannakarpe

175 g peenelt hakitud värsket ananassi

5 kahvrilaimilehte

Serveerimiseks:

2 seemneist puhastatud punast tšillikauna (haki peeneks)

hakitud värsket koriandrit

Valmistamine

Kuumuta 3 dl kookospiima suures potis keemiseni, siis keeda tasasel tulel umbes 5 minutit.

Sega juurde punane karripasta ja kuumuta tasasel tulel veel 5 minutit.

Lisa kalakaste ja suhkur ning keeda paar minutit. Sega juurde ülejäänud kookospiim ja kuumuta uuesti keemiseni.

Lisa krevetid, puhastatud rannakarbid, ananassitükid ja kahvrilaimilehed.

Kuumuta keemiseni, vähenda kuumust ja keeda tasasel tulel 3-5 minutit, kuni rannakarbid on avanenud. (Eemalda rannakarbid, mis ei ole lahti läinud, ja viska minema.)

Tõsta karri suurde serveerimisnõusse, puista peale hakitud tšilli ja koriander.

Retsept on mugandatud raamatust "450 retsepti kogu maailmast" (Varrak), pilti tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

KatAnna
postitatud 02.02.2011 08:57

kuna pühapäevaks ei olnud poes merekarpe ega värsket ananassi, siis valmis minu karri tavaliste krevettide ja konserveeritud ananassiga. Maitses siiski hästi.

Liisi
postitatud 02.02.2011 15:02

Rannakarpe kahjuks kuskilt võtta ei olnud ja hiidkrevettide asemel läksid käiku tavalised. Tõesti väga-väga maitsev sai.

Sirli E @ FB
postitatud 08.01.2014 21:37

Teise poole sünnipäeva puhul võtsin ette ananassikarri kuningkrevettidega, mugandades seda retsepti veidi. Tuli suurepärane!