Mandli-maasikakook

Algselt ajakirjast Good Food pärit retsept, kus koogi nimeks oli 'Strawberry and cinnamon torta' - olen seda oma maitse järgi mugandanud. Suviselt maitsev, maitsvalt suvine. Kook on veidi purune, nii et kõige parem on seda süüa väikeselt taldrikult tordikahvliga.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

175 g jahvatatud mandleid või mandlijahu

175 g pehmet võid

175 g suhkrut

175 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl jahvatatud kaneeli

2 lahtiklopitud muna

400 g maasikaid

tuhksuhkrut

Valmistamine

Sega omavahel jahvatatud mandlid, või, suhkur, jahu, küpsetuspulber, kaneel ja munad.

Suru pool tainast võitatud ja küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi (või kasuta 24 cm kandilist vormi).

Kata tainas viilutatud maasikatega, peale suru ülejäänud tainas.

Küpseta 180kraadises ahjus umbes 45-50 minutit, kuni kook on veidi kerkinud ja pealt kuldpruun. (Kui kook kipub lõpupoole pealt kõrbema, kata fooliumiga).

Lase koogil vormis jahtuda. Valmis kook puista üle tuhksuhkruga.

LISA KOMMENTAAR

Maasuke
postitatud 16.10.2012 21:37

Väga hea maitsega kook ning imelihtne valmistamine...

Sandra
postitatud 15.07.2013 15:56

Tundub tõesti imemaitsev! Pean nüüd poodi maasikate järele minema :P

Riina
postitatud 27.05.2021 18:00

Maasikate asemel kasutasin rabarberit. Väga hea kook.