Küpsetatud merikoger ehk besugo al horno

Klassikaline Hispaania kalaroog.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 x 400-500 g puhastatud kuld-merikokre (dorada)

2 sidrunit (1 mahl, teine lõika viiludeks)

1 dl oliiviõli

2 kartulit (koori, viiluta ja keeda veidi)

1 viilutatud tomat

0.5 viilutatud punast sibulat

2 loorberilehte

1 klaas valget veini või fino šerrit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Tee mõlema kala ühele poolele kaks teravat sisselõiget, suru sinna sidrunilõik. Määri (savist) ahjuvorm õliga, aseta kalad vormi, sisselõiked pealpool.

Aseta viilutatud kartulid, tomatid ja sibul ning loorberilehed ümber kala. Kalla peale ülejäänud õli, sidrunimahl ja vein. Maitsesta hoolega. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit.

Eemalda foolium ja küpseta veel 10 minutit, nii et kala krõbedaks muutuks ja kartuliviilud veidi pruunistuksid.

Loe veel:

Retsept ilmus briti ajakirjas Olive (November 2008, Baked sea bream)

LISA KOMMENTAAR