Tume šokolaadikook

Šokolaadi-muretainapõhjal šokolaadi-toorjuustukook.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

225 g Digestive-küpsiseid või muid täisteraküpsiseid (u 14 tk)

60 g võid

60 g tumedat šokolaadi

Täidis:

2 suurt muna

1 dl suhkrut

250 g toasooja mascarpone toorjuustu

1,5 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

50 g tumedat šokolaadi

4 sl kakaopulbrit

1 dl jahvatatud mandleid või mandlijahu

1-2 sl Amaretto mandlilikööri või konjakit

Peale:

tuhksuhkrut

Valmistamine

Sulata või ja šokolaad tasakesi potis. Purusta küpsised, sega šokolaadisegusse. Suru 22-24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ühtlase tiheda kihina. Pane külmkappi tahenema.

Täidise jaoks vahusta munad suhkruga, klopi juurde mascarpone. Vahusta rõõsk koor pehmeks vahuks, sega mascarpone-segu hulka.

Haki šokolaad, sega kakaopulbri ja jahvatatud mandlitega. Sega koos alkoholiga ülejäänud kreemi hulka.

Kalla täidis küpsisepurupõhja peale. Küpseta 170-kraadises ahjus u 1 tund (pöördõhuga 150C).

Lase jahtuda, enne serveerimist puista üle tuhksuhkruga.

Retsept on raamatust "Kotilieden jouluaika: Pikkujoulusta loppiaisen" (2006), pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 07.11.2011 14:53

Tume šokolaadikook meeldis kõigile, kes proovisid.

Katrin
postitatud 14.02.2013 19:19

1,5 tundi küpsetamist 170 kraadises ahjus on liig mis liig. Maksimus 1 tund ja 150 kraadises.

Margit
postitatud 02.03.2014 16:29

Jumalik kook!