Sulata või ja šokolaad tasakesi potis. Purusta küpsised, sega šokolaadisegusse. Suru 22-24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ühtlase tiheda kihina. Pane külmkappi tahenema.
Täidise jaoks vahusta munad suhkruga, klopi juurde mascarpone. Vahusta rõõsk koor pehmeks vahuks, sega mascarpone-segu hulka.
Haki šokolaad, sega kakaopulbri ja jahvatatud mandlitega. Sega koos alkoholiga ülejäänud kreemi hulka.
Kalla täidis küpsisepurupõhja peale. Küpseta 170-kraadises ahjus u 1 tund (pöördõhuga 150C).
Lase jahtuda, enne serveerimist puista üle tuhksuhkruga.
Retsept on raamatust "Kotilieden jouluaika: Pikkujoulusta loppiaisen" (2006), pildi tegi Juta Kübarsepp.
Tume šokolaadikook
Šokolaadi-muretainapõhjal šokolaadi-toorjuustukook.