Safraniga kookosmakroonid

Jõuluaega sobivad magusad ampsud, millele võib šokolaadist kaunistused lisada.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 muna

1 dl suhkrut

0.5 g safranit

0.5 dl mahedamaitselist õli või sulatatud võid

200 g kookoshelbeid

Kaunistuseks:

tumedat šokolaadi

tillukesi punaseid kompvekke

tuhksuhkrut

Valmistamine

Pane ahi 175° C peale kuumenema.

Sega munad, suhkur ja safran omavahel, siis sega juurde õli ja kookoshelbed. Lase 10 minutit seista.

Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 12 tainakuhja ning küpseta 175-kraadise ahju keskosas 15-20 minutit. Lase jahtuda.

Kui soovid kaunistada nt "põdrasarvedega" (vaata originaalfotot), siis sulata šokolaad mikroahjus või vesivannis. Joonista küpsetuspaberile "põdrasarved" ja lase toatemperatuuril taheneda. Tee iga kookosmakrooni sisse kaks augukest ja suru põdrasarved pähe. Ninaks suru väike punane kompvek (kinnita nt vähese võiga). Sõelu peale tuhksuhkrut.

Rootsi Arla retsept (Arla Köket 4/2009, Saffransrenar)

LISA KOMMENTAAR