400-500 g suitsukala -
nt angerjat või ahvenat (puhastamata kaal)
1 sibul
400 g purk konservitud purustatud tomatit
peotäis värsket tüümiani e. aed-liivateed
soovi korral värsket basiilikut
1-2 tl Tabascot
5 dl kalapuljongit
1 sl suhkrut
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:ciabatta't või sepikut
Supi tegemist alusta sellega, et puhasta kala. Tõsta puhastatud kalatükid kõrvale ning kalaluudele/nahale kalla peale külm vesi ning lase korraks keema ja keeda ca 5 minutit. Kurna läbi sõela. Sealt saad kalapuljongi supi jaoks.
Haki sibul ja küüslauk ning hauta neid mõni minut õli sees keskmisel kuumusel. Lisa purustatud tomatid ja kalapuljong. Kuumuta keemiseni. Lisa tabasco ja suhkur. Timmi maitse parajaks ja püreesta supp saumikseriga.
Lisa tüümian, puhastatud kalatükid. Võid ka hakitud värsket basiilikut lisada. Keeda umbes 5 minutit veel - lisatud kala muudab supi konsistentsi meeldivalt kreemjaks.
Serveeri koos värske ciabattaga või sepikuviiluga.
Siinne retsept on Tuuli toidublogist ja Tuuli lahkel loal. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Selle supi kohta oskan sissejuhatuseks öelda niipalju, et tegemist on hästi mõnusa maitsekooslusega - tomati hapukas kergus ja suitsukala intensiivne tummine maitse koos tüümianiga, lisaks tabascost tulenev tibake särtsukust... Toimib! Lisaks on supp kindlasti kergelt-kiirelt valmivate roogade kategooriast.
Väga hea supp, see läheb kindlasti teine kordki tegemisele.
Tegin suitsuangerjaga, saumikserdamise jätsin vahele. Sai väga hea supp- Ahjaa, Tabascot ei olnud käepärast aga Sriracha tšillikaste sobis ka väga hästi.
Suitsukalasupp tomati ja tüümianiga
Kasutaja TUULI retsept, mille valmistamisel võib kasutada erinevaid suitsukalu.