Suitsukalasupp tomati ja tüümianiga

Kasutaja TUULI retsept, mille valmistamisel võib kasutada erinevaid suitsukalu.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400-500 g suitsukala -

nt angerjat või ahvenat (puhastamata kaal)

1 sibul

2 küüslauguküünt

400 g purk konservitud purustatud tomatit

peotäis värsket tüümiani e. aed-liivateed

soovi korral värsket basiilikut

1-2 tl Tabascot

5 dl kalapuljongit

1 sl suhkrut

soola ja musta pipart

õli

Serveerimiseks:

ciabatta't või sepikut

Valmistamine

Supi tegemist alusta sellega, et puhasta kala. Tõsta puhastatud kalatükid kõrvale ning kalaluudele/nahale kalla peale külm vesi ning lase korraks keema ja keeda ca 5 minutit. Kurna läbi sõela. Sealt saad kalapuljongi supi jaoks.

Haki sibul ja küüslauk ning hauta neid mõni minut õli sees keskmisel kuumusel. Lisa purustatud tomatid ja kalapuljong. Kuumuta keemiseni. Lisa tabasco ja suhkur. Timmi maitse parajaks ja püreesta supp saumikseriga.

Lisa tüümian, puhastatud kalatükid. Võid ka hakitud värsket basiilikut lisada. Keeda umbes 5 minutit veel - lisatud kala muudab supi konsistentsi meeldivalt kreemjaks.

Serveeri koos värske ciabattaga või sepikuviiluga.

Siinne retsept on Tuuli toidublogist ja Tuuli lahkel loal. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Tuuli
postitatud 01.12.2010 09:07

Selle supi kohta oskan sissejuhatuseks öelda niipalju, et tegemist on hästi mõnusa maitsekooslusega - tomati hapukas kergus ja suitsukala intensiivne tummine maitse koos tüümianiga, lisaks tabascost tulenev tibake särtsukust... Toimib! Lisaks on supp kindlasti kergelt-kiirelt valmivate roogade kategooriast.

Margus
postitatud 20.11.2012 20:15

Väga hea supp, see läheb kindlasti teine kordki tegemisele.

Ilse
postitatud 28.06.2020 21:28

Tegin suitsuangerjaga, saumikserdamise jätsin vahele. Sai väga hea supp- Ahjaa, Tabascot ei olnud käepärast aga Sriracha tšillikaste sobis ka väga hästi.