Seened roheliste läätsedega

Margit Hakomaa retsept. Kasuta rohelisi läätsi ja kuuse- või porgandriisikaid või kitsemampleid. Võib süüa taimetoiduna või pakkuda liha kõrvale.

Kogus
pearoog 2le, lisand 4le
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g rohelisi läätsesid

vett või puljongit

1-1.5 l porgandriisikaid või kuuseriisikaid või kupatamist mittevajavaid pilvikuid või kännumampleid või kitsemampleid

praadimiseks võid

2-4 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Keeda läätsed puljongis või soolaga maitsestatud vees pehmeks – vedelikku ei tohiks ülemäära alles jääda.

Prae seened võis, maitsesta soolaga. Lisa läätsede hulka, maitsesta oliiviõli ja pipraga. 

Retsept ilmus ajalehes Postimees (Britt Rosen: Seenebuum, 19.09.2010). Pildi tegi Seakass.

LISA KOMMENTAAR

Seakass
postitatud 27.03.2011 16:13

Mulle väga maitses :)

KL
postitatud 14.05.2013 19:50

Lisasin juurde tatra ja tuli ka väga maitsev, teen teinegi kord. :) Keetsin läätsed koos tatraga (enamvähem võrdne kogus mõlemat) ja seenevalikuks olid kukeseened.