Austrid šalotivinegretiga

Lihtne viis elusate austrite serveerimiseks. Hakitud sibula ja veiniäädika kaste on tuntud ka Mignonette kastme nime all.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

16 värsket austrit

1 šalottsibul

1 dl punast veiniäädikat või õunaäädikat

musta pipart soovi korral

Valmistamine

Koori ja haki sibul, sega kausis koos veini- või siidriäädikaga (vajadusel lahjenda tilga veega). Maitsesta musta pipraga soovi korral võii paku pipart eraldi alusel.

Serveeri koos värskete austritega, arvestades umbes 0,5 tl sibula-äädikasegu austri kohta. 

Loe veel:

  • Valik austritega retsepte Nami-Namis
  • Mignonette sauce saab nime saksakeelsest sõnast "mignonnette", mis tähistas kotikest erinevate vürtsidega (must pipar, nelk jm), aga tänapäeval kasutatakse seda eelkõige musta pipra lisamise korral. 
LISA KOMMENTAAR