200 g valget šokolaadi (Kalev White)
25 g 35% rõõska koort
1 sl sidrunimahla
0.5 tl musta pipart
Sulata pool šokolaadikogusest vesivannil ning sega juurde kuumutatud vahukoor ja sidrunimahl. Pane täidis külmikusse tahenema. Kui täidis on tahenenud, vormi sellest kuulid ning pane korraks tagasi külmkappi. Samal ajal sulata vesivannil ülejäänud valge šokolaad ning lisa sellesse must pipar. Kasta täidisekuulikesed piisavalt jahedasse kattešokolaadi ja viimistlemiseks veereta restil "karvaseks".
Säilita käsitöökomme külmkapis, sest šokolaad on väga temperatuuritundlik ja kord juba külmkappi säilitamiseks pandud komme ei ole hea vahepeal välja võtta ja siis jälle külma tagasi panna. Selle tagajärjel võib šokolaadi pind muutuda halliks ja kommi välimus saab rikutud.
Käsitsi kodus valmistatud kommide säilivusaeg ei ole pikk (4-5 päeva, külmkapis 1,5-2 nädalat), seega ei tasu kingituseks mõeldud komme väga pikalt enne kinkimist valmis teha.
Kommimeister Evelin Kalda retsept ilmus ajalehes Eesti Ekspress 12.11.2009. Pildi tegi Kaare.
Väga maitsvad kommid on. Ei uskunudki esialgu, et valgest šokolaadist selline mõnus kooslus annab teha.
Kuna mul jäi kattešokolaadi üle, segasin sellesse sidrunimahla ja kookoshelbeid, veeratasin kuulideks ja neid omakorda kookoshelvestes. Need tulid ka väga maitsvad kommid. Pipar paneb suu mõnusasti õhetama.
Väga ägedad trühvlid nii välimuselt kui maitselt. Soovitan!
Tegin neid kunagi peolauale, kõik sõid ja imestasid, et nii hea kooslus. Endale meeldisid ka väga :)
Sidrunitrühvlid musta pipraga
Valge šokolaadi trühvlitele annavad maitset sidrunimahl ja kvaliteetne must pipar.