Sidrunitrühvlid musta pipraga

Valge šokolaadi trühvlitele annavad maitset sidrunimahl ja kvaliteetne must pipar.

Kogus
10 tk
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g valget šokolaadi (Kalev White)

25 g 35% rõõska koort

1 sl sidrunimahla

0.5 tl musta pipart

Valmistamine

Sulata pool šokolaadikogusest vesivannil ning sega juurde kuumutatud vahukoor ja sidrunimahl. Pane täidis külmikusse tahenema. Kui täidis on tahenenud, vormi sellest kuulid ning pane korraks tagasi külmkappi. Samal ajal sulata vesivannil ülejäänud valge šokolaad ning lisa sellesse must pipar. Kasta täidisekuulikesed piisavalt jahedasse kattešokolaadi ja viimistlemiseks veereta restil "karvaseks".

Säilita käsitöökomme külmkapis, sest šokolaad on väga temperatuuritundlik ja kord juba külmkappi säilitamiseks pandud komme ei ole hea vahepeal välja võtta ja siis jälle külma tagasi panna. Selle tagajärjel võib šokolaadi pind muutuda halliks ja kommi välimus saab rikutud.

Käsitsi kodus valmistatud kommide säilivusaeg ei ole pikk (4-5 päeva, külmkapis 1,5-2 nädalat), seega ei tasu kingituseks mõeldud komme väga pikalt enne kinkimist valmis teha.

Loe veel:

Kommimeister Evelin Kalda retsept ilmus ajalehes Eesti Ekspress 12.11.2009. Pildi tegi Kaare

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 19.12.2013 23:08

Väga maitsvad kommid on. Ei uskunudki esialgu, et valgest šokolaadist selline mõnus kooslus annab teha.

Tiina
postitatud 19.12.2013 23:09

Kuna mul jäi kattešokolaadi üle, segasin sellesse sidrunimahla ja kookoshelbeid, veeratasin kuulideks ja neid omakorda kookoshelvestes. Need tulid ka väga maitsvad kommid. Pipar paneb suu mõnusasti õhetama.

Kaare
postitatud 12.01.2017 18:44

Väga ägedad trühvlid nii välimuselt kui maitselt. Soovitan!

Tziiki
postitatud 13.01.2017 14:28

Tegin neid kunagi peolauale, kõik sõid ja imestasid, et nii hea kooslus. Endale meeldisid ka väga :)