Rummi-kookosetrühvlid

Piimašokolaadiga kodused trühvlid.

Kogus
14 tk
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g piimašokolaadi

25 g võid

1 sl rummi või konjakit või brändit

25 g kookoshelbeid

50 g vanillimaitselisi või klassikaliseid küpsiseid

Veeretamiseks:

küpsisepuru või kookoshelbeid

Valmistamine

Tükelda šokolaad väikesteks tükkideks. Kuumuta veevannil pidevalt segades kuni sulamiseni. Šokolaad ei armasta vett - seega ole vesivannil šokolaadi sulatamisega ettevaatlik, kuna tilk vett võib šokolaadi muuta paksuks ja tükiliseks.

Sega šokolaad sulatatud võiga. Kalla juurde alkohol ning lisa küpsisepuru ja kookoshelbed. Saadud segu pane mõneks tunniks külmikusse tahenema, kuni seda on võimalik käte vahel pallideks veeretada.

Valmis vormitud pallikesi veereta kookoshelvestes või küpsisepurus ja pane veel korraks külma.

Loe veel:

Kommimeister Evelin Kalda retsept ilmus ajalehes Eesti Ekspress 12.11.2009. Pildi tegi Kaare

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 12.01.2017 18:46

Kookoshelbed jäid siin sees natuke tuimad ehk närimist oli palju :) </br> Maitse poolest aga mõnusad.