Ürdivõiga latikas

Kohaliku päritoluga värskeid latikaid on turulettidel saada. Igati sõbraliku hinnaga väga maitsvat kala saab valmistada kas ahjus või grillil. Kasuta just neid ürte, mis hetkel käepärast.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 tk priske latikas

soola ja musta pipart

Ürdivõi:

50 g toasooja võid

2 tk küünt küüslauku

soola ja musta pipart

2 sl riivsaia

2 sl riivitud parmesani

peotäis hakitud peterselli

2 sl hakitud tüümiani e. aed-liivateed

Valmistamine

Roogi latikas, puhasta sisikonnast. Pese ja kuivata. Maitsesta soola ja musta pipraga.
Sega pehme või, hakitud küüslauk, sool, must pipar, riivsai, parmesan ja hakitud ürdid.
Määri segu kala sisse ja peale.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit või paki fooliumisse ja küpseta grillil.

Angeelika Kangi retsept ilmus ajalehes Eesti Ekspress.
LISA KOMMENTAAR