Piimasupp kartuliklimpidega

ehk Leedu rahvustoit pieniška sriuba.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1.5 l piima

1 kg kartulit

soola

2 sl võid

Valmistamine

Osa kartuleid koori ja riivi toorelt. Teine osa keeda ja riivi kuumalt. Toorest kartuliriivmassist suru käte vahel vedelik välja. Sega saadud mass keedetud kartulitega, maitsesta soolaga.

Vormi klimbid ja keeda need soolaga maitsestatud vees, kuni klimbid pinnale tõusevad.

Kuumuta teises potis piim keemiseni. Tõsta kartuliklimbid vahukulbi abil keeduveest välja ja lisa keevale piimale. Keeda veel 5-10 minutit.

Lauale andmisel lisa supile võid.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Salme Masso raamatust "Rahvaste toite"

LISA KOMMENTAAR