750 g värskeid kirsse dippimiseks
Valge šokolaadi ja rummi dipp:1.5 dl 35% rõõska koort
150 g kvaliteetset valget šokolaadi
1 sl heledat rummi
15 g röstitud ja hakitud pistaatsiapähkleid
Karamellidipp:75 g suhkrut
3 sl vett
2 dl 35% rõõska koort
0.5 sidruni peenelt riivitud koor
Vahtrasiirupi-pipradipp:2 dl vahtrasiirupit
0.5 tl musta pipart
4 cm jupp kaneelikoort
0.5 apelsini peenelt riivitud koor
Valmista esmalt valge šokolaadi ja rummi dipp. Murra šokolaad tükkideks, pane väikesesse potti ja lisa rõõsk koor. Kuumuta tasasel tulel segades, kuni šokolaad on sulanud, sega ühtlaseks. Sega juurde rumm ja hakitud pistaatsiapähklid. Lase jahtuda.
Karamellidipi jaoks pane suhkur väikesesse paksupõhjalisse potti koos 3 sl veega. Kuumuta tasasel tulel, kuni suhkur lahustub. Kumuta keemiseni ja keeda, kuni suhkur on sügavkuldset tooni. Tõsta pott tulelt ja sega ettevaatlikult juurde toasoe rõõsk koor ning riivitud sidrunikoor. Sega tasasel tulel ühtlaseks. Lase jahtuda.
Vahtrasiirupi-pipradipi jaoks kalla vahtrasiirup väikesesse potti. Suru pipraterad uhmris katki, lisa koos kaneelikoore ja apelsinikooreribaga potti. Kuumuta tasasel tulel 10 minutit, et maitsed seguneksid. Kalla kaussi ja lase jahtuda.
Kui kõik dipikastmed on jahtunud, siis kalla need väikestesse kaussidesse ja serveeri koos kirssidega.
Retsept on briti ajakirjast BBC Vegetarian, August 1999.
Kirsid kolme erineva dipiga
Elegantne viis värskete kirsside serveerimiseks kirsihooajal. Dipikastmeid on kolm: valge šokolaadi ja rummi, karamelli, vahtrasiirupi ja pipradipp.