Grillitud ananass rummi-rosinakastmega

Veidi kariibi-hõnguline dessert, mis vahetult enne serveerimist flambeeritakse.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 küps ananass

25 g võid

50 g pruuni suhkrut (nt hele muscovado)

25 g rosinaid

25 g pekanipähkleid

50 ml rummi

Valmistamine

Koori ananass, eemalda hoolikalt "silmad". Lõika pikuti pooleks, eemalda puine keskmine osa. Lõika seejärel sektoriteks.

Sulata grillpannil või. Lisa ananassisektorid ja prae need mõlemalt poolt kuldseks (umbes 3+3 minutit).

Puista peale suhkur, rosinad ja pekanipähklid. Kuumuta, kuni suhkur on sulanud ja kaste muutub siirupiseks.

Lisa ettevaatlikult rumm ja süüta põlema pika tikuga (flambeeri). Kui leegid on kustunud, siis jaota ananassisektorid taldrikutele, tõsta peale rummi-rosinakastet ja serveeri koos vanillijäätisega.

Retsept on Briti ajakirjast BBC Vegetarian (August 1999, Griddled pineapple with rum and raisin sauce)

LISA KOMMENTAAR