Juustu-maisitäidisega tamales

Tamales on maisitõlvikulehtedesse keeratud suupiste. Võid kasutada ka kuivatatud tõlvikulehti, aga neid tuleb eelnevalt leotada.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30-35 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 maisitõlvikut (koos ümbrisega)

400 g purk konservube (butter beans e. võioad)

2 sl kreeka jogurtit

2 küüslauguküünt

2 sl hakitud värsket murulauku

150 g riivitud juustu (Cheddar)

soola ja musta pipart

Valmistamine

Eemalda maisitõlvikutelt ettevaatlikult suured ümbrislehed, nii et need terveks jääksid. Viska kõik siidised kiud minema. Pane tõlvikuümbrised kõrvale.

Eemalda kahelt maisitõlvikult terava noaga maisiterad. Keeda maisiteri soolaga maitsesttaud vees 5 minutit. Nõruta. (Vaja läheb 4 suurt tõlvikuümbrist ja 2 tõlviku teri!)

Nõruta konservoad, tambi kahvliga katki. Sega keedetud maisiterade, jogurti, hakitud küüslaugu, murulaugu ja riivitud juustuga. Maitsesta.

Kuumuta grill.

Lõika igalt maisitõlvikuümbriselt pikk peenike riba, pane kõrvale.

Aseta tõlvikuümbris töölauale, aseta keskele veerand oa-juustu-maisitäidisest. Keera küljed peale, siis keera kenasti rulli. Seo kõrvalepandud ümbriseribaga kinni.

Valmista samal moel kõik neli tamale't.

Aseta ahjuplaadile ning küpseta kuumas grillahjus 4-5 minutit mõlemalt poolt, kuni täidis on läbinisti kuumenenud ja ümbris pruunistunud.

Serveeri nisuleiva ja värske salatiga.

Retsept on Briti ajakirjast BBC Vegetarian (August 1999, Cheesy Corn Tamales)

LISA KOMMENTAAR