4 maisitõlvikut (koos ümbrisega)
400 g purk konservube (butter beans e. võioad)
2 sl kreeka jogurtit
2 sl hakitud värsket murulauku
150 g riivitud juustu (Cheddar)
soola ja musta pipart
Eemalda maisitõlvikutelt ettevaatlikult suured ümbrislehed, nii et need terveks jääksid. Viska kõik siidised kiud minema. Pane tõlvikuümbrised kõrvale.
Eemalda kahelt maisitõlvikult terava noaga maisiterad. Keeda maisiteri soolaga maitsesttaud vees 5 minutit. Nõruta. (Vaja läheb 4 suurt tõlvikuümbrist ja 2 tõlviku teri!)
Nõruta konservoad, tambi kahvliga katki. Sega keedetud maisiterade, jogurti, hakitud küüslaugu, murulaugu ja riivitud juustuga. Maitsesta.
Kuumuta grill.
Lõika igalt maisitõlvikuümbriselt pikk peenike riba, pane kõrvale.
Aseta tõlvikuümbris töölauale, aseta keskele veerand oa-juustu-maisitäidisest. Keera küljed peale, siis keera kenasti rulli. Seo kõrvalepandud ümbriseribaga kinni.
Valmista samal moel kõik neli tamale't.
Aseta ahjuplaadile ning küpseta kuumas grillahjus 4-5 minutit mõlemalt poolt, kuni täidis on läbinisti kuumenenud ja ümbris pruunistunud.
Serveeri nisuleiva ja värske salatiga.
Retsept on Briti ajakirjast BBC Vegetarian (August 1999, Cheesy Corn Tamales)
Juustu-maisitäidisega tamales
Tamales on maisitõlvikulehtedesse keeratud suupiste. Võid kasutada ka kuivatatud tõlvikulehti, aga neid tuleb eelnevalt leotada.