Mango-shrikhand ehk amrakhand

Shrikhand on India läänepiirkonna levinuim magustoit, mis valmistatakse paksust nõrutatud jogurtist. Mangoga dessert - amrakhand - on eriti populaarne Maharashtri pulmades.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 l maitsestamata jogurtit

400 g püreestatud mangot viljaliha

100-150 g tuhksuhkrut (või palju vähem)

1 tl jahvatatud kardemoni (umbes 20 kuprast)

Kaunistuseks:

hakitud pistaatsiapähkleid

mõned safranit niidikesed

Valmistamine

Esmalt nõruta jogurt. Vooderda sõel märjaks kastetud marliga või kohvifiltriga. Aseta sõel kausi kohale ning kalla jogurt sõelale nõrguma. Kata kauss kinni ning lase jogurtil 8-12 tundi jahedas nõrguda.
Pane paks nõrutatud jogurt puhtasse kaussi. Klopi juurde mangopüree (võid kasutada nt East End'i Alphonso mangopüreed, või siis paari küpse mango püreestatud viljaliha).
Maitsesta jahvatatud kardemoni ja suhkruga - traditsiooniline shrikhand on eestlase maitse jaoks üsna magus, aga desserdi võib ka vähema suhkruga valmistada.
Lase enne serveerimist pool tundi jahedas maitsestuda.
Kaunista pistaatsiapähklitega ja serveeri.
LISA KOMMENTAAR