Shrikhand on India läänepiirkonnas kõige levinum magustoit, valmistatakse jogurtist. Jogurtit tuleks nõrutada eelnevalt seni, et kogu vesi välja imbuks - tulemuseks on paks ja kreemjas jogurt. Saadud jogurt maitsestatakse nt kuivatatud või värske mangoga, suhkru, kardemoni ja safraniga. Serveeritakse külmalt.
See siin on aromaatne safraniga variant.
Esmalt nõruta jogurt. Vooderda sõel märjaks kastetud marliga või kohvifiltriga. Aseta sõel kausi kohale ning kalla jogurt sõelale nõrguma. Kata kauss kinni ning lase jogurtil 8-12 tundi jahedas nõrguda.
Pane paks nõrutatud jogurt puhtasse kaussi.
Kuumuta väike praepann, lisa safran ja kuumuta tasakesi umbes minut aega, et safrani maitset intensiivistada. Siis peenesta safraniniidikesed uhmris pulbriks.
Sega väikeses klaasis safranipulber ja roosiõievesi, klopi saadud oranž vedelik jogurti hulka koos tuhksuhkru ja jahvatatud kardemoniga.
Lase enne serveerimist vähemalt 30 minutit külmkapis maitsestuda.
Serveerimisel puista peale mõned pistaatsiapähklid.
Safrani-shrikhand
Shrikhand on India läänepiirkonnas kõige levinum magustoit, valmistatakse jogurtist. Jogurtit tuleks nõrutada eelnevalt seni, et kogu vesi välja imbuks - tulemuseks on paks ja kreemjas jogurt. Saadud jogurt maitsestatakse nt kuivatatud või värske mangoga, suhkru, kardemoni ja safraniga. Serveeritakse külmalt. See siin on aromaatne safraniga variant.