Õuna-pähklikeeks

Lisaks õuntele sisaldab see keeks ja kauneid rohelisi pistaatsiapähkleid.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

150 g võid

150 g suhkrut

soola

2 tl vanillisuhkrut

4 muna

300 g nisujahu (5 dl)

2 tl küpsetuspulbrit

50 g hakitud pistaatsiapähkleid

200 g kuubikuteks hakitud õuna

0.5 sidruni mahl

Glasuur:

100 g tuhksuhkrut

0.5 sidruni mahl

Valmistamine

Koori õunad ning lõika väikesteks tükkideks, piserda sidrunimahlaga.
Vahustada toasoe või suhkru, vanillisuhkru ja näputäie soolaga. Klopi ükshaaval juurde munad. Siis lisa ettevaatlikult juurde küpsetuspulbriga segatud jahu. Viimasena sega hulka hakitud pähklid ja õunatükid.
Taigen valada võitatud keeksivormi (25cm) ja küpsetada eelkuumutatud ahjus 175* juures ca 45-50 minutit.
Sega tuhksuhkur sidrunimahlaga ja kata sellega jahtunud keeks.

Allikas: Einfach lecker kochen "Kuchen aus der Form" (Apfel-Pistazienkuchen). Retsepti ja pildi saatis LIILIA.

LISA KOMMENTAAR

Liilia
postitatud 30.10.2010 18:03

Tegin kõik täpselt originaalretsepti järgi, ainult pistaatsiapähklite asemel kasutasin sarapuupähkleid. Üks kiire ja väga maitsev keeks, mille retsept pärineb väiksest saksakeelsest raamatukesest mis mulle Luksemburgist kingiks toodi ;)

Ene
postitatud 11.08.2012 15:24

väga hea keeks.

Lasn
postitatud 24.11.2013 14:34

Mul on hea meel, et ma kahte portsu ei teinud. Nende ainekogustega tuleb suur keeks. Ports 12 -le? :) Või vähemalt kaheksale