150 g võid
150 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
4 muna
300 g nisujahu (5 dl)
2 tl küpsetuspulbrit
50 g hakitud pistaatsiapähkleid
200 g kuubikuteks hakitud õuna
0.5 sidruni mahl
Glasuur:100 g tuhksuhkrut
0.5 sidruni mahl
Koori õunad ning lõika väikesteks tükkideks, piserda sidrunimahlaga.
Vahustada toasoe või suhkru, vanillisuhkru ja näputäie soolaga. Klopi ükshaaval juurde munad. Siis lisa ettevaatlikult juurde küpsetuspulbriga segatud jahu. Viimasena sega hulka hakitud pähklid ja õunatükid.
Taigen valada võitatud keeksivormi (25cm) ja küpsetada eelkuumutatud ahjus 175* juures ca 45-50 minutit.
Sega tuhksuhkur sidrunimahlaga ja kata sellega jahtunud keeks.
Allikas: Einfach lecker kochen "Kuchen aus der Form" (Apfel-Pistazienkuchen). Retsepti ja pildi saatis LIILIA.
Tegin kõik täpselt originaalretsepti järgi, ainult pistaatsiapähklite asemel kasutasin sarapuupähkleid. Üks kiire ja väga maitsev keeks, mille retsept pärineb väiksest saksakeelsest raamatukesest mis mulle Luksemburgist kingiks toodi ;)
väga hea keeks.
Mul on hea meel, et ma kahte portsu ei teinud. Nende ainekogustega tuleb suur keeks. Ports 12 -le? :) Või vähemalt kaheksale
Õuna-pähklikeeks
Lisaks õuntele sisaldab see keeks ja kauneid rohelisi pistaatsiapähkleid.