Limoncello-toorjuustukook

Limoncello on Lõuna-Itaaliast pärit kange sidruniliköör. Siin üks küpsetatud toorjuustukoogi retsept, kus Limoncello-maitselist toorjuustukihti katab Limoncello'ga maitsestatud kreemikiht.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

2.5 dl purustatud ingveriküpsiseid

3 sl suhkrut

3 sl sulatatud võid

Toorjuustukiht:

600 g maitsestamata toorjuustu

2.5 dl suhkrut

3 sl Limoncello sidrunilikööri

1 sl riivitud sidrunikoort

0.5 tl vanilliekstrakti

3 muna + 1 munavalge

Kate:

1.8 dl suhkrut

2 sl maisitärklist

1.25 dl vett

3 sl sidrunilikööri

1 munakollane

Valmistamine

Sega purustatud küpsised, suhkur ja sulavõi. Suru lahtikäiva koogivormi põhjale. Eelküpseta 170-kraadises ahjus 10 minutit.

Sega täidiseained (v.a. munad) ühtlaseks, siis klopi ükshaaval juurde munad. Kalla eelküpsetatud purupõhjale, siis koputa koogivormi üks-kaks korda vastu lauda, et õhumulle ei jääks.

Küpseta 160-kraadises ahjus 55-60 minutit, kuni kook on just hüübinud.

Lase väljalülitatud ahjus veel tund aega jahtuda. Siis libista noaga koogi ja vormi vahelt läbi, et kook lahti tuleks. Eemalda koogivormi servad ja lase pirukal 4 tundi külmkapis taheneda.

Katte jaoks sega suhkur ja maisitärklis väikeses potis, siis sega juurde vesi ja Limoncello. Kuumuta tasasel tulel, kuni kaste pakseneb (maisitärklis vajab paksenemiseks lühiajalist kuumutamist keemistemperatuuril).

Klopi munakollane tassis lahti, siis lisa lusikatäis või kaks kuuma Limoncello-segu muna hulka (seda nimetatakse tempereerimiseks). Kalla segu Limoncello-kastme hulka, sega hoolega ja siis kuumuta, kuni kaste on paksenenud.

Jahuta, siis kalla toorjuustukoogile.

Retsept on mugandatud Whistlestop Cooking toidublogist. Pildi tegi ANNUZHKA.

LISA KOMMENTAAR

Lausperfektne
postitatud 21.07.2012 10:55

Väga hea, aga liialt magus kook, järgmine kord vähendaksin suhkru kogust. Keegi üle ühe lõigu süüa ei jaksanud ja sedagi söödi väga aeglaselt!

mina
postitatud 20.09.2012 20:52

aga kust saada ingveriküpsiseid, meil naapsalis ei ole

Lausperfektne
postitatud 15.11.2012 10:12

Mina tegin tavaliste Digestive küpsistega ja lisasin pisut jahvatatud ingverit