2.5 dl purustatud ingveriküpsiseid
3 sl suhkrut
3 sl sulatatud võid
Toorjuustukiht:600 g maitsestamata toorjuustu
2.5 dl suhkrut
3 sl Limoncello sidrunilikööri
1 sl riivitud sidrunikoort
0.5 tl vanilliekstrakti
3 muna + 1 munavalge
Kate:1.8 dl suhkrut
2 sl maisitärklist
1.25 dl vett
3 sl sidrunilikööri
Sega purustatud küpsised, suhkur ja sulavõi. Suru lahtikäiva koogivormi põhjale. Eelküpseta 170-kraadises ahjus 10 minutit.
Sega täidiseained (v.a. munad) ühtlaseks, siis klopi ükshaaval juurde munad. Kalla eelküpsetatud purupõhjale, siis koputa koogivormi üks-kaks korda vastu lauda, et õhumulle ei jääks.
Küpseta 160-kraadises ahjus 55-60 minutit, kuni kook on just hüübinud.
Lase väljalülitatud ahjus veel tund aega jahtuda. Siis libista noaga koogi ja vormi vahelt läbi, et kook lahti tuleks. Eemalda koogivormi servad ja lase pirukal 4 tundi külmkapis taheneda.
Katte jaoks sega suhkur ja maisitärklis väikeses potis, siis sega juurde vesi ja Limoncello. Kuumuta tasasel tulel, kuni kaste pakseneb (maisitärklis vajab paksenemiseks lühiajalist kuumutamist keemistemperatuuril).
Klopi munakollane tassis lahti, siis lisa lusikatäis või kaks kuuma Limoncello-segu muna hulka (seda nimetatakse tempereerimiseks). Kalla segu Limoncello-kastme hulka, sega hoolega ja siis kuumuta, kuni kaste on paksenenud.
Jahuta, siis kalla toorjuustukoogile.
Retsept on mugandatud Whistlestop Cooking toidublogist. Pildi tegi ANNUZHKA.
Väga hea, aga liialt magus kook, järgmine kord vähendaksin suhkru kogust. Keegi üle ühe lõigu süüa ei jaksanud ja sedagi söödi väga aeglaselt!
aga kust saada ingveriküpsiseid, meil naapsalis ei ole
Mina tegin tavaliste Digestive küpsistega ja lisasin pisut jahvatatud ingverit
Limoncello-toorjuustukook
Limoncello on Lõuna-Itaaliast pärit kange sidruniliköör. Siin üks küpsetatud toorjuustukoogi retsept, kus Limoncello-maitselist toorjuustukihti katab Limoncello'ga maitsestatud kreemikiht.