300 g metsaseeni - nt
4 kartulit
1 porgand
100 g jupp porrut
100 g hapukurki
7.5 dl puljongit
peotäis odrakruupe (leota eelnevalt!)
soola ja musta pipart
hapukurgileent
hapukoort
Pane kruubid vähemalt tund aega enne supi sisse lisamist ligunema.
Keeda valmis puljong (kas fondist või kuubikust).
Haki sibul ja seened, riivi porgand. Koori kartul ja lõika kuubikuteks. Kuumuta maitseköögivilju ja seeni õlis mõned minutid.
Pane keevasse puljongisse õlis hautatud maitseköögiviljad ning lisa kartulikuubikud.
Haki kurgid ja lisa puljongisse. Lisa ka eelnevalt leotatud kruubid ning keeda kõike vaiksel tulel ca 15 minutit. Kontrolli, kas kõik supi koostisosad on piisavalt pehmeks keenud.
Suppi maitsesta soola, pipra, suhkru ja kurgivedelikuga. Lõpptulemus peab jääma mõnusalt hapukas (kui tundub liiga hapu, siis lisa suhkrut).
Serveeri maitserohelise ja hapukoorega.
Siinne retsept ja foto on pärit Tuuli toidublogist ning esitatud Nami-Nami vegan-teemalisse kooskokkamisele :) Tuuli kasutas supi valmistamisel värskeid kuuseriisikaid.
Seenerassolnik
Paks seenesupp vene köögist, kus hapukat maitset lisab hapukurgivedelik. Kasuta nt värskeid kuuseriisikaid või muid meelepäraseid metsaseeni (vajadusel kupata seened eelnevalt).