Seenerassolnik

Paks seenesupp vene köögist, kus hapukat maitset lisab hapukurgivedelik. Kasuta nt värskeid kuuseriisikaid või muid meelepäraseid metsaseeni (vajadusel kupata seened eelnevalt).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g metsaseeni - nt

kuuseriisikaid

4 kartulit

1 porgand

100 g jupp porrut

100 g hapukurki

7.5 dl puljongit

peotäis odrakruupe (leota eelnevalt!)

õli

soola ja musta pipart

hapukurgileent

suhkrut

maitserohelist

hapukoort

Valmistamine

Pane kruubid vähemalt tund aega enne supi sisse lisamist ligunema. 

Keeda valmis puljong (kas fondist või kuubikust).

Haki sibul ja seened, riivi porgand. Koori kartul ja lõika kuubikuteks. Kuumuta maitseköögivilju ja seeni õlis mõned minutid.

Pane keevasse puljongisse õlis hautatud maitseköögiviljad ning lisa kartulikuubikud.

Haki kurgid ja lisa puljongisse. Lisa ka eelnevalt leotatud kruubid ning keeda kõike vaiksel tulel ca 15 minutit. Kontrolli, kas kõik supi koostisosad on piisavalt pehmeks keenud.

Suppi maitsesta soola, pipra, suhkru ja kurgivedelikuga. Lõpptulemus peab jääma mõnusalt hapukas (kui tundub liiga hapu, siis lisa suhkrut).

Serveeri maitserohelise ja hapukoorega.

Siinne retsept ja foto on pärit Tuuli toidublogist ning esitatud Nami-Nami vegan-teemalisse kooskokkamisele :) Tuuli kasutas supi valmistamisel värskeid kuuseriisikaid.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 20.09.2014 21:24

Mulle see supp väga maitses.