Seeneborš

Tummine seene-köögiviljasupp vene köögist.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g kupatamist mittevajavaid või eelnevalt kupatatud seeni - nt

kuuseriisikaid

1 sibul

300 g värsket või keedetud peeti

4 väikest või keskmise suurusega kartulit

1 porgand

2 sl õli

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 l kuuma puljongit

soola ja musta pipart

valget veiniäädikat

suhkrut

maitserohelist

Valmistamine

Riivi keedetud peet ja sega teelusikatäie äädikaga, et värvus säiliks. Kui tahad intensiivsemat peedi maitset, siis võta toores peet, riivi ja hauta koos teiste köögiviljadega.

Koori ja haki kartul ning kalla kartulile vesi peale.

Haki sibul, riivi porgand, haki seened ja hauta õli sees kõik ained läbi (kui kasutada toorest peeti, siis pane ka peet koos teiste köögiviljadega õli sisse hauduma). Mõne minuti pärast lisa tomatipüree ja kuumuta kõik koos läbi ca 3 minutit.

Võta kas eelnevalt valmiskeedetud (juurvilja)puljong või lahusta vees kas puljongifond või -kuubik. Pane puljongisse keema kartulitükid, keeda kümmekond minutit, lisa hautatud sibul-porgand-seen ja peet ning keeda vaiksel tulel ca 15 minutit.

Maitsesta soola, suhkru ja pipraga.

Serveeri koos hakitud maitserohelise ning hapukooresilmaga.

* Kui soovid vegan-suppi, siis kasuta köögiviljapuljongit ning serveerimisel jäta hapukoor lisamata.

Siinne retsept ja foto on pärit Tuuli toidublogist ning esitatud Nami-Nami vegan-teemalisse kooskokkamisele :)

LISA KOMMENTAAR

põnn
postitatud 25.03.2013 16:52

tegin suppi ja lisasin juurde ka hakkliha. kogu kupatus tuli ülimaitsev!!!:)

Hexy
postitatud 09.09.2013 16:50

Väga maitsev supp.