300 g kupatamist mittevajavaid või eelnevalt kupatatud seeni - nt
1 sibul
300 g värsket või keedetud peeti
4 väikest või keskmise suurusega kartulit
1 porgand
2 sl õli
2 sl kontsentreeritud tomatipastat
1 l kuuma puljongit
soola ja musta pipart
valget veiniäädikat
Riivi keedetud peet ja sega teelusikatäie äädikaga, et värvus säiliks. Kui tahad intensiivsemat peedi maitset, siis võta toores peet, riivi ja hauta koos teiste köögiviljadega.
Koori ja haki kartul ning kalla kartulile vesi peale.
Haki sibul, riivi porgand, haki seened ja hauta õli sees kõik ained läbi (kui kasutada toorest peeti, siis pane ka peet koos teiste köögiviljadega õli sisse hauduma). Mõne minuti pärast lisa tomatipüree ja kuumuta kõik koos läbi ca 3 minutit.
Võta kas eelnevalt valmiskeedetud (juurvilja)puljong või lahusta vees kas puljongifond või -kuubik. Pane puljongisse keema kartulitükid, keeda kümmekond minutit, lisa hautatud sibul-porgand-seen ja peet ning keeda vaiksel tulel ca 15 minutit.
Maitsesta soola, suhkru ja pipraga.
Serveeri koos hakitud maitserohelise ning hapukooresilmaga.
* Kui soovid vegan-suppi, siis kasuta köögiviljapuljongit ning serveerimisel jäta hapukoor lisamata.
Siinne retsept ja foto on pärit Tuuli toidublogist ning esitatud Nami-Nami vegan-teemalisse kooskokkamisele :)
Seeneborš
Tummine seene-köögiviljasupp vene köögist.