1 pakk Juubeli tordipulbrit
65 g pehmet toasooja võid
2-3 sl vett
3 muna
500 g 20% hapukoort
500 g hapukat õuna
1 sl suhkrut
0.5 sl jahvatatud kaneeli
Vala tordipulber kaussi ja tõsta 3 kuhjaga supilusikatäit pulbrit tagasi pakki. Sega käte abil kausis kokku tordipulber ja pehme või. Lisa nii palju vett, et saaksid kuju hoidva tainapalli, mis käte ega kausi külge ei jää. Suru tainas lahtikäiva koogivormi põhja ja külgedele. Aseta külmkappi.
Sega kausis kokku 3 muna ja ülejäänud tordipulber. Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks.
Puhasta ja koori õunad, lõika õhukesteks viiludeks. Sega hulka suhkur ja kaneel.
Vala õunad ühtlaselt koogipõhjale. Lisa hapukoorekaste ja küpseta 170kraadises ahjus 45-50minutit, kuni kook on pealt kuldne.
Kaunist sügist!
Retsept ja foto on Kätrini toidublogist, seda Kätrini lahkel loal :)
See kook on tõesti minu firma - õunakook :) Ja teen igal sügisel vähemalt kaks satsi, ilma nagu polegi päris sügis.
Hea kook tõesti, ainult et 170 kraadi peale küpsetades jäi ta mul toores ka peale 50 minutit,keerasin siis ahju kraadid 200-le ja tõstsin koogi kõrgemale siinile.Nii ta küpses veel 25 min. ja nüüd tuli küps ja maitsev kook.
Tegin täpselt retsepti järgi. Küpses tunduvalt kauem, ennem kui pealt pruuniks läks. Maitse oli täiesti tavaline, pigem olematu. Millest nimi Karamelline-jäi arusaamatuks.
Lihtne kook, aga täitsa tore. Mul polnud nii palju hapukoort, lisasin ühe 300 g kohupiimatoru ja topsitäie Saare Smetana hapukoort
Tegin eile Saaremaa kreemja kohupiimaga, sest hapukoor oli otsa saanud :)
Karamelline õunakook
Nami-Nami kasutaja Kätrini firmakook, mille valmistamisel läheb vaja Juubeli-tordipulbrit.