Marineeritud männiriisikad

Rohkete vürtsidega maitsestatud seenehoidis jääb kõige ilusam, kui kasutada tillukesi männiriisikaid. Sama marinaadiga võib teha ka väikeseid kukeseeni.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g männiriisikaid

1 tl musta pipra teri

1 tl nelki

1 tl sinepiseemneid

1 tl kardemoni seemneid

0.5 dl mustasõstralehti

Marinaad:

1 dl (meega maitsestatud) valget veiniäädikat

2 dl 10% äädikat

3 dl vett

1.5 dl puuviljasuhkrut e. fruktoosi

0.5 tl soola

Valmistamine

Puhasta seened, kupata kahes vees. Keeduvesi viska minema! Loputa seened hoolega, kurna korralikult.

Laota seened kuumadesse steriliseeritud purkidesse koos maitseainetega. 

Keeda marinaadiained omavahel, kalla kuumast peast seentele. Sulge purgid kohe.

Loe veel:

Retsept on Soome ajakirjast MAKU 6/2006 (Rouskupikkelssi). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 13.10.2010 13:29

Mulle eriti ei meeldinud,mees ei kurtnud.Rohkem ei teeks.

Pille
postitatud 26.07.2016 14:01

Zoozi tehtud foto: