Sidrunimaitselises marinaadis kukeseened.
500 g (pisikesi) kukeseeni
1 dl 10% äädikat
1 dl vett
1 dl suhkrut
2 tl soola
0,5 dl sidrunimahla
1 tl valge pipra teri
1 loorberileht
Puhasta seened hoolega, lõika suuremad seened väiksemateks tükkideks.
Pane marinaadiained potti, keeda umbes 10 minutit.
Laota kukeseened purki, kalla peale kuum marinaad.
Lase jahtuda, säilita külmkapis. Retsept on Soome ajakirjast MAKU 3/2010 (Kantarellipikkelssi). Pildi tegi Kaare.
Marinaadi jäi puudu selle seenekoguse kohta. Mul oli 420 ml purk seeni täis ja siis veel üks väiksem purk. Jagus ainult suurema purgi jaoks.
Magus-hapu, parajalt kange marinaad, samas on tunda ka kukeseenemaitset. Mulle meeldib väga!
Marineeritud kukeseened
Sidrunimaitselises marinaadis kukeseened.