Marineeritud kukeseened

Sidrunimaitselises marinaadis kukeseened.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g (pisikesi) kukeseeni

Marinaad:

1 dl 10% äädikat

1 dl vett

1 dl suhkrut

2 tl soola

0,5 dl sidrunimahla

1 tl valge pipra teri

1 loorberileht

Valmistamine

Puhasta seened hoolega, lõika suuremad seened väiksemateks tükkideks.

Pane marinaadiained potti, keeda umbes 10 minutit.

Laota kukeseened purki, kalla peale kuum marinaad.

Lase jahtuda, säilita külmkapis.

Retsept on Soome ajakirjast MAKU 3/2010 (Kantarellipikkelssi). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 11.08.2015 12:50

Marinaadi jäi puudu selle seenekoguse kohta. Mul oli 420 ml purk seeni täis ja siis veel üks väiksem purk. Jagus ainult suurema purgi jaoks.

Kaare
postitatud 12.08.2015 19:58

Magus-hapu, parajalt kange marinaad, samas on tunda ka kukeseenemaitset. Mulle meeldib väga!