2 pakki neljakandilisi küpsiseid (a 165 g)
150 g mustikaid
3 sl mõru kakaopulbrit
200 g sulatatud võid
200 g suhkruga kondenspiima (pool metallpurki)
soovi korral sorts konjakit või brändit
Tükelda küpsised. Lisa küpsisepurule marjad ja sega läbi.
Sega omavahel sulavõi, kondenspiim, kakao ja soovi korral ka sorts brändit. Vala küpsiste ja marjade peale ja sega õrnalt läbi.
Jaga segu pooleks ning tõsta kahele suurele toidukiletükile. Vormi piklikud "vorstid" ja keera kile sisse rulli. Hoia vähemalt kaks tundi, soovitavalt üle öö külmas.
Lõika viiludeks ja naudi kohe.
Retsept ilmus ajakirja Pere & Kodu retseptilisas Pereköök (juuli 2010), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Mulle meeldis rohkem kui traditsiooniline kirju koer, marjad tegid mahedamaks ja mahlasemaks. Struktuur oli ka selline pehmem aga arvestasin sellega ja tõin kirju koera külmikust välja kohe enne serveerimist. Laualt kadus see kraam hetkega, mekkisime kõrvale veel vaarikateed ja kooslus oli mõnus. Asendasin osa mustikatest mestsmaasikatega ja kuna mul olid sügavkülmutatud marjad siis lisasin marjadele juurde mõned supilusikad tärklist.
Imehea on see. Panin isegi lausa sügavkülma mõneks ajaks enne serveerimist.
Tegime külmutatud mustikatega, jäi veidi kleepuv. Selles mõttes oleks värskete marjadega parem. Aga maitses väga hästi. Laps ütles, et parem, kui marmelaadiga variant!
Kirju koer mustikatega
Veidi suvisem ja marjasem versioon laste lemmikust. NB! Maius tuleks 24 tunni jooksul ära süüa, sest marjadega maius ei säili kaua.