Seene-suvikõrvitsakaste

Kaste sisaldab nii kukeseeni kui ka šampinjone. Serveeri keedetud kartulite ja värske salatiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

5 dl värskeid šampinjone

5 dl värskeid kukeseeni

300 g suvikõrvitsat

1 sibulat

1 sl õli

2 dl 10% rõõska koort

0.5 tl soola

0.25 tl valget pipart

Serveerimiseks:

500 g kartulit

Valmistamine

Puhasta seened, haki väiksemateks tükkideks. Pese suvikõrvits, lõika kuubikuteks. Haki sibul.

Kuumuta suvikõrvitsat ja sibulat pannil õlis.

Lisa seened ning kuumuta, kuni seentest eraldunud vedelik on peaaegu aurustunud.

Sega juurde rõõsk koor ja maitseained. Kuumuta keemiseni. Serveeri.

Retsept on Soome ajakirjast "MAKU" (3/2010, Sieni-kesäkurpitsakastike). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 01.09.2012 08:48

Sai katsetatud seene-suvikõrvitsakastet. Seentena läksid pannile ainult kukekad. No ei olnud tahtmist praegusel ajal šampinjonidega jamada. Kaste sai päris hea, kuid järgmine kord lisan siiski ka sinki.

Pille
postitatud 13.07.2021 15:29

Ülleka saadetud pilt ka:

Hexy
postitatud 09.09.2013 14:36

Maitsev kaste!

Ilse
postitatud 13.07.2021 15:26

Maitsev.