Kiire talle-biryani

Biryani (ka biriani) on India poolsaarel populaarne vürtsikas riisiroog, mida võib valmistada nii kala, liha, munade kui ka köögiviljadega. Riis peaks olema basmati riis.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl balti karripastat

500 g tallesteiki või -kaelakarbonaadi

200 g basmatiriisi

4 dl kuuma lamba- või kanapuljongit

200 g spinatit

Valmistamine

Leota riisi soojas vees, siis pese külma vee all, kuni vesi selge on.
Kuumuta suur pott, lisa karripasta ja prae, kuni karripasta on aromaatne.
Lisa tükeldatud lambatalleliha ja pruunista ümberringi.
Lisa leotatud riis ja kuum kana- või lambapuljong. Sega hoolega, siis kuumuta keemiseni, kata pott kaanega ja hauta keskmisel tulel umbes 15 minutit, kuni riis on pehme.
Sega juurde spinat, kata pott uuesti kaanega ning lase 5 minutit tõmmata.
Serveeri.

Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food (Quick lamb biryani)

LISA KOMMENTAAR