Kana-biryani

Biryani (ka biriani) on India poolsaarel populaarne vürtsikas riisiroog, mida võib valmistada nii kala, liha, munade kui ka köögiviljadega. Riis peaks olema basmati riis.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g basmatiriisi

25 g võid

1 suur sibul õhukeste viiludena

1 loorberileht

3 kardemonikupart

väike tükk kaneelikoort

1 tl kollajuurt ehk kurkumit

4 kanafileed suurte tükkidena

4 sl karripastat (nt Patak's balti)

85 g rosinaid

8.5 dl kuuma kana- või köögiviljapuljongit

hakitud koriandrit

röstitud musti mandlilaaste

Valmistamine

Leota riisi soojas vees, siis pese külma vee all, kuni vesi selge on.
Kuumuta potis või, lisa sibulad, loorberileht ja terved vürtsid ja hauta 10 minutit.
Sega juurde kollajuur, kanafileetükid ja karripasta. Kuumuta, kuni segu on mõnusalt aromaatne.
Sega juurde riis ja rosinad, siis kalla peale puljong.
Kata pott korralikult kaanega ja kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumus miinimumini ja kuumuta riisi veel 5 minutit.
Keera tuli kinni, aga lase roal veel 10 minutit kaane all haududa.
Sega hoolega, lisa pool koriandrist.
Serveerimiseks puista peale ülejäänud koriander ja röstitud mandlilaastud.

Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food (Chicken biryani)

LISA KOMMENTAAR