Marineeritud torbikseened või lehter-kukeseened

Serveeri niiviisi marineeritud seeni liharoogade lisandina või röstitud leiva peal.
NB! Tegemist ei ole pikemaajaliseks säilitamiseks mõeldud hoidisega!!!

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 l värskeid musti torbikseeni või lehter-kukeseeni

Marinaad:

0.5 dl õli

3 sl kanget magusat sinepit

1 sl veiniäädikat

0.5 tl soola

2-3 hakitud küüslauguküünt

0.5 tl estragoni

0.5 tl tüümiani e. aed-liivateed

veidi musta pipart

Valmistamine

Puhasta seened. Pane kuivale kuumale praepannile ja kuumuta, kuni enamus eraldunud vedelikust on haihtunud. Lase seentel jahtuda.

Sega marinaadiained omavahel, lisa seened. Lase seentel üle öö külmkapis maitsestuda, seeni paar korda segades.

Retsept on Soome ajakirjast APU (Marttojen marinoidut sienet)

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 31.08.2010 19:23

Tõeliselt nämmad!

Liisa
postitatud 12.10.2020 12:21

Oskad öelda kaua seened purgis säilivad?

Pille
postitatud 12.10.2020 14:10

Liisa, see pole pigem pikaajaliseks säilitamiseks mõeldud hoidis. Ma sööks maksimaalselt nädala jooksul ära.