Maasikabool

Maasikamaitselise Fresita-vahuveiniga suvine bool.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit + 1 tund maitsestumist
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

1 l maasikaid (u 400 g)

4 cl maasikalikööri

1 pudel maasikamaitselist Fresita vahuveini

laimi ja vett jääkuubikute tegemiseks

Valmistamine

Valmista eelmisel õhtul nt napsuklaasidesse laimijääd: lõika laim viiludeks, seejärel viilud pooleks. Aseta laimiviilud pitsidesse, vala peale vesi ning lase üle öö sügavkülmas seista.

Lõika maasikad väiksemateks tükkideks, aseta boolinõu põhja. Kalla peale maasikaliköör, lase umbes tund aega jahedas maitsestuda.

Vahetult enne serveerimist lisa boolinõusse laimijääkuubikud ning kalla peale vahuvein.

Retsept on Soome ajakirjast Kotiliesi (Mansikkabooli)

LISA KOMMENTAAR