Röstitud müsli jõhvikate ja pistaatsiapähklitega

Rikkalik ja maitsev granola ehk krõbe müsli, mis teeb eriti mõnusaks jõulukuu hommikusöögid.

Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi tootevalikust. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Hommikusöök
Lisategevused

Koostisosad

60 g magedat võid

0.8 dl mett

250 g täisterakaerahelbeid

70 g mandlilaaste

60 g kookoshelbeid

2.5 dl magustatud kuivatatud jõhvikaid

200 g kõrvitsaseemneid

100 g hakitud pistaatsiapähkleid

Valmistamine

Kuumuta ahi 160°C.

Pane või ja mesi väikesesse potti ning kuumuta madalal tulel, kuni või on sulanud.

Pane kaerahelbed, mandlilaastud, kookoshelbed ja kõrvitsaseemned suurde kaussi, kalla peale võisegu ja sega hoolega.

Laota segu ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 160-kraadises ahjus 10 minutit. Sega, siis küpseta veel 5-10 minutit, kuni müsli on kuldne ja krõbe.

Lase jahtuda, siis sega juurde kuivatatud jõhvikad ja pistaatsiapähklid.

Nipid ja soovitused:

  • Serveeri piima või jogurtiga. Loomulikult võid lisada serveerimisel ka värskeid marju või nt mandariini- või apelsinilõike. 
  • Kodune granola säilib kinnises karbis umbes nädal aega. 
  • Vajadusel kasuta gluteenivaba märgistusega kaerahelbeid. 

Loe veel:

Donna Hay idee (Cranberry and Pistachio Toasted Muesli), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 06.11.2010 16:07

Tegin väikese muudatuse,nimelt röstisin ahjus koos helvestega ka pistaatsiapähkleid ning kõrvitsaseemneid.Mulle meeldib röstitult rohkem.Muidu aga väga maitsev:)

kevadlilleke7
postitatud 19.06.2011 17:20

Just-just, mina tegin samuti nagu zoozi- röstitul on kõrvitsaseemned maitsvamad:) Meie teeme kohe topeltkoguse tavaliselt pühapäeviti aga terveks nädalaks ikka ei jätku- maitseb kogu perele.

Kaare
postitatud 02.12.2018 09:53

Kasutasin või asemel õli. Siia sobib ka erinevaid vürtse lisada, kaneeli või veidi piparkoogimaitseainet.

Martiina
postitatud 20.12.2018 09:14

Mõnus ja kaunis! Mulle väga meeldisid pistaatsiapähklid - oli kohe palju erilisem kui tavaline müsli :)