60 g magedat võid
0.8 dl mett
250 g täisterakaerahelbeid
70 g mandlilaaste
60 g kookoshelbeid
2.5 dl magustatud kuivatatud jõhvikaid
200 g kõrvitsaseemneid
100 g hakitud pistaatsiapähkleid
Kuumuta ahi 160°C.
Pane või ja mesi väikesesse potti ning kuumuta madalal tulel, kuni või on sulanud.
Pane kaerahelbed, mandlilaastud, kookoshelbed ja kõrvitsaseemned suurde kaussi, kalla peale võisegu ja sega hoolega.
Laota segu ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 160-kraadises ahjus 10 minutit. Sega, siis küpseta veel 5-10 minutit, kuni müsli on kuldne ja krõbe.
Lase jahtuda, siis sega juurde kuivatatud jõhvikad ja pistaatsiapähklid.
Donna Hay idee (Cranberry and Pistachio Toasted Muesli), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Tegin väikese muudatuse,nimelt röstisin ahjus koos helvestega ka pistaatsiapähkleid ning kõrvitsaseemneid.Mulle meeldib röstitult rohkem.Muidu aga väga maitsev:)
Just-just, mina tegin samuti nagu zoozi- röstitul on kõrvitsaseemned maitsvamad:) Meie teeme kohe topeltkoguse tavaliselt pühapäeviti aga terveks nädalaks ikka ei jätku- maitseb kogu perele.
Kasutasin või asemel õli. Siia sobib ka erinevaid vürtse lisada, kaneeli või veidi piparkoogimaitseainet.
Mõnus ja kaunis! Mulle väga meeldisid pistaatsiapähklid - oli kohe palju erilisem kui tavaline müsli :)
Röstitud müsli jõhvikate ja pistaatsiapähklitega
Rikkalik ja maitsev granola ehk krõbe müsli, mis teeb eriti mõnusaks jõulukuu hommikusöögid.
Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi tootevalikust.