Keedetud jääsalat

Jääsalatit võib ka soojalt serveerida.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 jääsalat

keetmiseks vett

50 g võid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta potis kergelt soolaga maitsestatud vesi keemiseni.

Lõika jääsalat neljaks või kuueks sektoriks, tõsta ettevaatlikult vette ja keeda tasasel tulel 2-3 minutit. 

Võta suure kurnlusikaga veest välja, nõruta hoolega ja tõsta taldrikutele. Tõsta igale jääsalatisektorile võitükike ja maitsesta soola-pipraga.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Norra ajakirjast Maison Mat & Vin (3/2010). Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 05.01.2015 15:07

Üllatavalt maitsev! Ma olen alati arvanud, et kui leiad kapist jääsalati, siis kõige targem tegu on see kohe minema visata, kui just jäneseid pole. AGA EI! Täitsa hea söögi saab teha. Soovitan proovida!

Pille
postitatud 23.06.2019 14:46

Ilse tehtud foto:

Pille
postitatud 07.05.2019 10:03

Tõesti väga põnev ja meeldiv viis jääsalati valmistamiseks ja serveerimiseks. Salat pehmeneb, aga on hamba all ikka kergelt al dente. Hoopis teine maitseelamus!!