Miso beurre monte

Miso on jaapani köögist pärit fermenteeritud sojaoapasta; beurre monte on prantsuse köögist pärit kuum võiemulsioon. Siin on need kaks ühendatud. Sobib hästi nt grillitud sparglite vm köögivilja lisandiks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

200 g toasooja magedat võid

80 g valget miso-pastat

2 sl šerriäädikat

soola

musta pipart

Valmistamine

Klopi pehme või heledaks ja kohevaks, siis lisa vähehaaval misopasta.
Kuumuta šerriäädikas väikeses potis, lisa vähehaaval misovõi. Sega pidevalt hoolega vispliga, kuni saad koheva võikastme.
Maitesta soola, pipra ja vajadusel veel šerriäädikaga.
Hoia serveerimiseni soojas.

Retsept on Rootsi ajakirjast Gourmet (6/2010)
LISA KOMMENTAAR