Siirupilaastud

Nendele Rootsi fika-laual populaarsetele krõbedatele küpsistele annab mõnusa maitse paks suhkrusiirup, mida müüakse pooleliitristes plastpudelites.

Kogus
u 48 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g toasooja võid

85 g suhkrut (u 1 dl)

2 sl heledat siirupit

150 g nisujahu

1 tl MEIRA küpsetuspulbrit

1 tl MEIRA vanillisuhkrut

1 tl jahvatatud ingverit soovi korral

Valmistamine

Kata kaks ahjuplaati küpsetuspaberiga. Kuumuta ahi 180 kraadini.

Klopi või, suhkur ja siirup kreemjaks. Sega kuivained omavahel, siis sega võivahu hulka. Jaota tainas neljaks. Vormi kõik piklikuks lamedaks ribaks - kaks ühele ahjuplaadile, kaks teisele. 

Küpseta 180-kraadise ahju keskosas 12-15 minutit, kuni küpsised on kuldpruunid. Võta ahjust välja, lase veidi jahtuda ja siis lõika umbes 2 cm laiusteks kangideks. 

Loe veel:

Ilusa pildi tegi Juta Kübarsepp. Retsept ilmus ka raamatus "Nami-Nami. Maailma maitsed 1" (Varrak, 2013). 

LISA KOMMENTAAR